PHP 5.5 megszüntetése

Több évnyi meghosszabbított támogatás után 2019-ben végleg megszüntetjük néhány PHP 5 verzió támogatását. A PHP verzió naprakészen tartásával a weboldalad teljesítményét növelheted, és teret adhatsz olyan funkcióknak, amelyek a korábbi verziókban nem álltak rendelkezésre. A régebbi verziók, mint a PHP 5.5, 5.4, 5.3 és az 5.2 mára már elavultak, így biztonsági frissítéseket sem adnak ki hozzájuk. Amennyiben a fent említett verziók egyikét használod, javasoljuk, hogy válts a támogatott verziók egyikére. Ehhez viszont szükséges lehet az oldalad keretrendszerének és alkalmazásainak frissítése is. 

PHP 5.5 megszűnésének időpontja

A hivatalos támogatása ennek a verziónak 2016-ban végleg megszűnt. A szervereinken véglegesen 2019. szeptember 30-án fog megszűnni.

Kompatibilis az oldalam a magasabb PHP verziókkal?

A Webadminban található PHP tesztelővel leellenőrizheted, hogy az oldalad megfelelően működik-e különböző PHP verziókkal.

PHP verzió módosítása magasabb verzióra

A PHP verzió módosítása előtt javasoljuk a hivatalos leírást végignézni, amelyben ellenőrizheted a ki- és bevezetett funkciókat: https://php.net/manual/en/history.php

  • Jelentkezz be a WebAdminba
  • A Szolgáltatások főmenüben válaszd ki a domaint
  • A bal oldali menüben kattints a Weboldal menüpontra

A módosítás lépései

  • Kattints a Szolgáltatások menüre, majd a kívánt szolgáltatás mellett a Szerkesztés gombra.
  • A szolgáltatásnál válaszd ki a kívánt PHP verziót, majd kattints a Mentés gombra.

Támogatott PHP verziók

Célunk, hogy biztonságos és modern hosting szolgáltatást biztosítsunk. Ezért tesszük elérhetővé a legfrissebb PHP verziókat nem sokkal a hivatalos kiadásuk után. Másrészt viszont meg kell szüntetni az elavultak működését. A PHP újabb verziói biztonságosabbak, erősebbek és a modern tartalomszerkesztő rendszereknek (például a WordPress) jó szolgálatot tesznek – ezek közül néhány már meg is követeli.

Az egyes PHP verziók támogatásáról szóló adatok a hivatalos információk alapján készültek: http://php.net/supported-versions.php

Frissítve: 24. augusztus 2021

Hasznos volt ez a cikk?

Kapcsolódó cikkek

Szüksége van segítségre?
Nem talált választ a kérdésére? Vegye fel a kapcsolat ügyfélszolgálatunkkal.
Kapcsolat felvétele