Kategóriák
Színfalak mögött

Webonic könyvtár – Mit olvasunk mi?

Miután órákon keresztül a figyelmünket a képernyőre irányítottuk, felüdülést jelenthet egy könyvet a kezünkbe venni. Nem titok, hogy az olvasásnak rengeteg előnye van, ezt a Webonic dolgozói is tudják. Azon kívül, hogy képzelőerőnkre pozitívan hat, fejleszti szókincsünket és a koncentráló képességet. A mindennapos munka monotonitásából kitörve egy jó regény segít elkalauzolni minket távoli helyekre, más kultúrákba, a szakmai könyvek pedig a tudásunk elmélyítésében játszanak kulcsszerepet.

Nem véletlen, hogy a Webonic is úgy döntött, érdemes felépíteni egy házi könyvtárat a munkatársak szórakoztatása és ismereteinek bővítése céljából. A Webonic könyvtár sikere már évek óta töretlen, minden hónapban újabb és újabb könyvvel bővül a „kincstár”.

A könyvtárral kapcsolatban Wikivel, az ügyfélszolgálat vezetőjével beszélgettünk.

Mik a legnépszerűbb műfajok?

Mivel cégünk az IT világában tevékenykedik, ebből adódóan főleg IT és kommunikáció könyveink vannak. Azonban elég gyakoriak a sci-fi és fantasy könyvek is, tehát nem csak a szakmai témájú könyveket érezzük magunkénak.

Melyik a legtöbbet forgatott könyv?

Népszerűek a szakmai témájú könyvek, hiszen ezekből (is) merítjük a tudásunkat, de a legkedveltebb könyvek közé talán a Harry Potter egyes részei tartoznak. De igazából, mindenkinél más a nyerő.

Melyik volt az eddigi legmeglepőbb választás? Melyik kollégától érkezett?

Magyarország földrajza, mint szabadon választott könyv. Valljuk be, a földrajz egy kicsit távol áll a számítástechnika világától, de azt kell, hogy mondjam, hogy a kezdeti meglepettség után igazán megszerettük ezt a könyvet. 

Hogy működik a rendszer?

Minden hónapban kiválasztunk egy párost, akik dönthetnek, hogy a cég milyen szakmai vagy szabadon választott könyvet szerezzen be. Kölcsönözni bárki tud, ugyanúgy működik a rendszer, mint egy hagyományos könyvtárban. A könyvek akár egy egész évig is lehetnek munkatársainknál.

Ki a leglelkesebb a csapatban?

Jelenleg Dórit lehet mondani a leglelkesebbnek, ő szeret mindannyiunk közül a legjobban olvasni, és nagyon jó javaslatai is vannak.

Hány könyv van jelenleg a Webonic könyvtárában?

Jelenleg 73 szabadon választott, és 106 szakmai könyvünk van. Minden hónapban két könyvvel bővül a könyvtár, a kollégák döntése alapján. Egész évre előre megtervezzük, hogy melyik hónapban ki fog választani.

Volt, hogy már elveszett könyv?

Igen, sajnos volt már ilyen esetre példa. Létrehoztunk egy listát, amiben az összes könyvet számon tartjuk. Ebben vezetjük, hogy melyik könyvet éppen ki kölcsönözte ki, és mikor.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük