Kategóriák
Ötletek és tippek

Ki az a digitális nomád és hogyan lehetsz te is az.

Budapesten lépten nyomon felbukkannak az újnál újabb coworking office-ok és laptopbarát kávézók, ahol adottak a körülmények a digitális nomádok tömeges megtelepedésére. A trendek és statisztikák szerint az elkövetkező évtized róluk fog szólni, ezért megéri egy pár perc figyelmet szentelnünk ennek a jelenségnek.

Na de ki az a digitális nomád? – tehetjük fel azonnal a kérdést. Nos, egy digitális nomádnak nincs lova és sátra, de még kumiszt sem feltétlenül iszik, de a lényeg az, hogy mindezeket megteheti, ha éppen ezt akarja. A tapasztalatok szerint azokat a fiatal, tech szektorban dolgozó, nem helyhez kötött vállalkozókat értjük rajta, akik a neten keresztül végzik munkájukat. Eszközökre nem nagyon van szükségük, csak egy laptop kell tartós akkuval, és jelentős mennyiségű kávé, hogy tényleg csináljanak is valamit a közösségi média böngészése mellett.

Mivel nincsenek helyhez, legfeljebb csak konnektorhoz és wifihez kötve, a digitális nomád bárhonnan dolgozhat, ezért az utazás szerves része ennek az életformának. Miért ne lehetne egy webshopot Baliról, egy tengerparti kávézóból működtetni? Az alacsonyabb megélhetési költségek és a kedvezőbb időjárás mellett a digitális nomád életének szerves része az új élmények megszerzése, ami egyfajta béren kívüli juttatás.

Hogyan legyek én is digitális nomád? Első lépésként kell egy honlap, amin keresztül a jövőben a vállalkozásunkat vezetni fogjuk. Egy jól csengő domain név és bőséges tárhely nélkül nem juthatunk messzire, ugyanis ez lesz a digitális irodánk a világban. Ezt az elképzelést támogatja a Webonic WordPress szolgáltatása is, ami megalapozhatja nyugalmunkat a Föld bármely pontján.

Az ügyfelek keresése és a megfelelő marketinges ismeretek megszerzése szintén elengedhetetlen része a feladatnak. A személyes márka elgondolásával kezdve, a vállalkozást fémjelző weblap megteremtésén keresztül, és a marketing stratégia kidolgozásán át vezet az út az első ügyfelek megszerzéséig. A digitális nomádok törzséhez való csatlakozás rögös útján segítségünkre lehet a Netpalánta szolgáltatás, amit a Webonic pontosan erre a célra talált ki, így sok fáradtságos órát spórolhat meg és csak a lényegre, a tartalomra koncentrálhatunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük