Kategóriák
Színfalak mögött

Az IT szektor Bud Spencer-e – A Webonic új ügyvezető igazgatót választott

A Webonic az elmúlt 2 hónapban több változáson ment keresztül. Az új admin felület mellett a csapat egy új ügyvezető igazgatóval bővült. Sűdy Andrással korábbi tapasztalatairól, jövőbeni terveiről készítettünk interjút, néhány személyes hangvételű kérdéssel megfűszerezve.

Mi volt az első munkahelyed?

A Margitszigeten voltam a Bringó Várban kisegítő. A bringóhintó kiadás mellett gyakran voltam a büfébe is beosztva, illetve a műhely és a kiadóhely között szállítottam a hintókat egyik nyáron, kb. 2 hónapon keresztül. Ez volt az első fizetett munkám.

Milyen előző szakmai tapasztalatokat emelnél ki leginkább?

Szakmai karrieremet az Intellio Kft.-nél kezdtem, marketing igazgatóként az elsődleges feladatom az intelligens kamera rendszer nemzetközi bevezetése volt. Ez egy olyan rendszer, amely különböző beállítások alapján képes volt bizonyos eseményeket automatikusan felismerni, és erről a kezelőnek riasztást küldeni. A cég, azon felül, hogy elismert nemzetközi céggé vált 1 év leforgása alatt, biztosította számomra a szakmai előrelépéshez szükséges táptalajt, nemzetközi együttműködések, kiállításokon való részvétel és különböző nemzetközi magazinokban való megjelenés révén.

Már több mint 10 éve dolgozom marketing és üzletfejlesztési területen az IT és számítástechnikai iparágon belül. Eddig elsősorban a fizikai biztonságtechnikai, illetve hálózatbiztonsági területeken szereztem tapasztalatot, azonban most a Webonic-nál az eddigi B2B-s ismereteimet a B2C piacon szeretném majd hasznosítani – ez volt egyébként az elsődleges szempont, amikor a Webonic mellett döntöttem.

Mi jutott először az eszedbe, amikor meghallottad, hogy Webonic?

Egy film, a Keanu Reeves főszereplésével készült Johnny Mnemonic, főleg a technikai és névbeli hasonlóságok miatt.

Miért a Webonicot választottad?

Mint már említettem korábban, egy B2C cégben is szerettem volna kipróbálni magam. A B2B-ben alapvetően nagyon hosszúak a sales ciklusok, aminek sok korlátozó hatása volt, ezen kívül rengeteg új ötletem volt B2C-ben, amit meg szerettem volna valósítani. Jan Cifra-val, a WebSupport Group vezetőjével beszélgetve pedig rájöttem, hogy hasonló a gondolkodásmódunk a céggel kapcsolatban, és ez lehet majd a hatékony közös munka alapja a későbbiekben. (A WebSupport üzemelteti a Webonicot – szerk.)

Mi volt az, ami elsőként megtetszett a Webonicnál?

A csapat. Nagyon ügyes, jól képzett, fiatal csapatot vettem át. Bár nem mindenki dolgozik a cégnél hosszú ideje, de a piacon, ügyfélkezelés és ügyfélkapcsolat területén szerzett tapasztalataik miatt gondolom úgy, hogy kiválóan tudunk majd együtt dolgozni.

Mik a rövid és hosszú távú céljaid a Webonicnál?

Rövid távon az ügyfélszolgálat és a különböző folyamatok fejlesztése lenne a cél, míg hosszú távon a termékpalettánkat szeretném bővíteni a szlovák minta alapján. A teljes ügyfélbázist érintő dolgokban szeretnék változásokat hozni, illetve a Netpalántához, könnyű internethasználathoz kapcsolódó megoldásokat szeretnék biztosítani.

Milyen változásokra számíthatnak az ügyfelek?

Az admin felület folyamatosan változni fog. Az ügyfelek visszajelzései alapján a már meglévő felületeket felülvizsgálni, javítani és fejleszteni fogjuk, az új, átalakított felületeket az év során folyamatosan és fokozatosan vezetjük be. Emellett szeretnék egy transzparens, közvetlen kommunikációs stratégiát folytatni ügyfeleinkkel, hogy minél inkább a cég részének érezhessék magukat ők is.

Vannak a Webonicnál bevett tradíciók, szokások?

Minden hétfőn együtt reggelizünk, péntek délutánonként pedig együtt sütizünk, akár egy hétnyitó és hétzáró találkozó, ahol a csapattagok közelebb kerülhetnek egymáshoz. A jó csapat fontos része a cégnek.

Milyen tanácsot adnál a domain név választásánál?

Mindenképpen rövid legyen, mert senki nem szeretne 15-20 karakteres domain neveket beírnia  böngészőbe, ezen kívül legyen köthető a szolgáltatáshoz, brandhez, amit képvisel.

Kik azok, akinek a legnagyobb szükségük lenne egy weboldalra Magyarországon, de jellemzően még nem rendelkeznek vele?

Nagyon sok emberrel beszélgetek naponta, akik az interneten keresnek műszaki szakembereket, de ők nincsenek fent. Úgy gondolom, hogy manapság már egy egyszemélyes vállalkozás sem létezhet weboldal nélkül, erre a legjobb megoldás a Netpalánta. ☺

Van példaképed? Ha igen, ki és miért?

Személyes oldalon, vagyis félig személyesen, félig szakmailag édesapám és az apósom, akik mindketten nagyon sokat letettek az asztalra, hihetetlen dolgokra voltak képesek. Mindkettőjüktől nagyon sokat tanultam, mind a ketten olyan emberek, amilyen majd én szeretnék lenni. Precizitásuk, odaadásuk, dedikáltságuk a munka és a család iránt is kiemelkedőek, számomra példaértékű az a kitartás és odaadás, amivel ők képesek voltak a családot és a munkát összeegyeztetni.

Mit szoktál reggelizni?

A gyümölcsjoghurt és a csokigolyó mindig része a reggelinek, és az elmaradhatatlan kávé. Hétvégenként gyakran csinálok valami bonyolultabbat, lehet az egy english breakfast, vagy croque madame, vagy a gombás rántotta.

Hogyan iszod a kávét?

Minél erősebben, minél tisztábban, a mennyisége az adott napomtól függ. Igyekszem legalább kettőt meginni egy nap, egyet reggel, és egyet ebéd után.

A végére hagytuk a legnehezebb kérdést: Bud Spencer vagy Terence Hill?

Bud Spencer. Lehet, hogy azért, mert Bujtor filmeket nőttem fel és erős az áthallás a kettő között.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük