Kategóriák
Ötletek és tippek

Netpalánta – Kategóriák

A Webonic Netpalánta weboldalszerkesztő eszköze remek lehetőséget nyújt, hogy honlapunkat egyénivé tegyük. Előző cikkünk folytatásaként, engedjétek meg, hogy néhány mondatot írjunk a Netpalánta kategóriáiról.

Saját iparágunknak megfelelően különböző kategóriák közül választhatunk. A kategóriákon belül a sablonok remekül szemléltetik, hogy milyen elrendezés lehet a legideálisabb a számunkra, amivel nemcsak több látogatót vonzhatunk weboldalunkra, de a honlapon eltöltött időt és a konverziót is növelhetjük.

„Business” kategória

Szinte bármelyik hagyományos értelemben vett „business” megtalálhatja a számára megfelelő sablont a kategóriában. Választhatunk az egyszerű, letisztult dizájnoktól, a hagyományos elrendezésűeken át, egészen a modern témákig bármilyen elrendezésmódot, ami leginkább passzol a saját cégünk imidzséhez. A cél, hogy az általunk kiválasztott sablon, a használt képek és a szöveg szoros kapcsolatban álljon mondanivalónkkal, és hogy a látványvilág alátámassza az általunk képviselt értékeket.

„Portfolio” kategória

A fotósok közeli barátja lehet ez a kategória, amely a számos klasszikus dizájn mellett, újfajta, modern elrendezést is lehetővé tesz a weboldalszerkesztők számára. Ha portfólió sablont választunk, törekedjük a nagy felbontású, esztétikus képek használatára, hiszen az a célunk, hogy saját fotóinkat, képeinket bemutassuk weboldalunk segítségével.

„Personal” kategória

Ha valaki személyesebb hangvételű honlap mellet dönt, akkor ezt a kategóriát ajánljuk. A sokrétű sablon-felhozatal remek lehetőséget nyújt, hogy megtaláljuk azt az elrendezést, amely leginkább idomul saját személyiségünkhöz, vagy legjobban reprezentálja a témát, amivel mi magunk, cégünk, és így honlapunk is, foglalkozik.

„Restaurant” kategória

Ahogy a neve is sugallja, ezen kategória sablonjait éttermek számára javasoljuk. A központi szerepet a jó minőségű, nagy felbontású képek veszik át, melyek célja az érdeklődés felkeltése. A képek témája lehet étel-italhoz kapcsolódó, vagy maga az étterem, annak dizájnja, elrendezése is. A jól látható, és esztétikus elrendezésű menüpontok a látogatók könnyű eligazodását segítik, és hozzájárulnak, hogy kellő tájékoztatást kapjanak az adott étteremről.

„Store” kategória

Főleg webshopoknak, online és offline üzleteknek ajánljuk a kategória sablonjait. A különböző elrendezések nagy választékot nyújtanak bármely részterülettel foglalkozó cég számára. Mivel a webshopok célja az eladás növelése, ügyeljük a jól áttekinthető, rendezett, esztétikus és témához illő honlap készítésére. A főoldal képeinek kiválasztása döntő lehet egy esetleges vásárló számára, így mindenképpen törekedjük a jó minőségű, és a saját üzletágunkhoz kötődő képek használatára.

„Blog” kategória

Nevéből adódóan a blog kategóriába tartozó sablonok elsősorban bloggerek számára készültek. Kialakításuk a tradicionális blogelrendezés fogalmát teljes mértékben kimerítik. Legyen szó akár lenyitható menüről, hagyományos vagy újfajta elrendezésről, weblapszerkesztőink könnyen megtalálhatják a számukra ideális összeállítást, amit aztán saját maguk formálhatnak tovább, hogy egy egyedi, vonzó, és esztétikus weblapot, blogot kreáljanak.

„Other” kategória

Mindazok számára, akik az előbb felsorolt kategóriákban nem találták meg a nekik megfelelő sablont, itt kedvükre válogathatnak a számos, különböző témájú elrendezések közül.

Természetesen a kiválasztott sablon nagymértékben hozzájárulhat honlapunk esztétikai minőségéhez, a döntő faktor azonban az egyediséget hangsúlyozó elemek, képek, szövegek lesznek. Weblapszerkesztésnél ügyeljük a letisztult, egyszerű, nem túl hivalkodó stílus használatára, és a jó minőségű, nagy felbontású képek használatára, amelyek szorosan kapcsolódnak vállaltunk, honlapunk témájához. A felhasználóbarát weboldalakról, azok elrendezéséről, stílusáról egy korábbi cikkünkben is olvashattatok már.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük