Kategóriák
Színfalak mögött

A Webonic legmerészebb csapattagja – Interjú Csaplár Renátával

Csaplár Renáta a Webonic segítőkész, talpraesett ügyfélszolgálatos csapattagja, aki sosem unatkozik. Olvassátok el Renivel készített interjúnkat, hogy Ti is megismerhessétek őt!

Mióta dolgozol a Webonic-nál? Hogyan kerültél a céghez?

2017. augusztus 8. volt az első munkanapom a cégnél, ezt megelőzte egy három fordulós állásinterjú.

Miért választottad a Webonic-ot?

Miután hazaköltöztem Hollandiából, mindenképpen egy stabil munkahelyet szerettem volna találni, nagyon sok helyre beadtam az önéletrajzomat, de elmondhatom, hogy a Webonic volt a legszimpatikusabb cég mind közül (őszintén!). Azóta is emlegetik a srácok, hogy végül a Batman-es esernyőm győzte meg őket arról az utolsó esős interjúnapon, hogy én lehetek az ő emberük. Így végülis ők választottak engem, amit remélem még nem bántak meg.

Mit élvezel a legjobban a munkádban?

Közhely, de jó dolog segíteni másoknak. A munkám kicsit sem monoton, mindig újabb és újabb kihívások jönnek szembe velem, emellett pörgős, változatos, és nincsenek üresjáratok.

Mik a kedvenc ügyfél élményeid?

Nyilván azok a legjobb élmények, amikor segíteni tudok, akár azonnal is. De nagyon szeretem az állandó, régi ügyfeleinket, velük mindig öröm a beszélgetés. Sokan csak bemutatkoznak és tudjuk is, hogy miről van szó.

Mi volt a legfurcsább/legviccesebb munkahelyi élményed?

A legfurcsább élmények nagy általánosságban a .hu domainek regisztrációjához kötődnek, de nem szeretnék kiemelni egy konkrét példát. 🙂 Vicces hívások szinte hetente történnek, hol a pálinkáink után érdeklődnek, hol élvefogó patkánycsapdáért keresnek meg minket.

Milyen zenét hallgatsz munka közben? Te milyen dalokat szoktál betenni a közös Spotify lejátszási listába?

A többiek ingerküszöbe igen alacsonyra van szabva, így óvatosan bánok a közös lejátszási listával. Ami még nem érte el ezt a küszöböt és nem szóltak érte a srácok, az Airbourne, NUFAN, Motörhead, Ignite, Dropkick Murphys többek között. Ha pedig lágyabb dallamokra vagyok hangolva akkor jöhet Tom Odell vagy Barns Courtney. Bele tudok szeretni hangokba is, így például imádom Ryan Young hangját az Off With Their Heads-ből, valamint a Volbeat-es Michael Poulsen és a Social Distortion-ös Mike Ness hangját. Dalszövegekben pedig Tony Sly volt a csúcs, de szeretem Tim McIlrath szövegeit is. Minden stílusban megtalálom a nekem tetszőt, ha az hangszeres zene.

Hogyan szoktál ráhangolódni a munkára?

Elég korán szól az ébresztőórám minden reggel, mivel messziről járok be dolgozni. Ami viszont elmaradhatatlan napindító, az a zene. Fülhallgató bedugva, külvilág kikapcsolva, és átgondolom a napi teendőket.

Hogyan szoktál kikapcsolódni egy fárasztó nap után?

Olvasok, főzök, megnézek egy-egy sorozatrészt. Nagyon szeretem Szabó Magda könyveit, de valójában minden érdekel. Most a skandináv krimiket halmoztam fel olvasásra, amíg a sorozataim új évada megérkezik. Nagyon szeretem A szolgálólány meséjét, a Vikingeket és Az ember a Fellegvárban című sorozatot. Alig várom, hogy ideérjen a jobb idő, olyankor esténként egy nagyobb séta is belefér a kutyákkal a szabadban.

Ha valaki egy napra Székesfehérvárra látogatna, akkor milyen programot ajánlanál?

Egy belvárosi sétát elsősorban a macskaköves kis utcákon. Séta közben érdemes az apró részletekre figyelni az épületeken, nem is tudnék kiemelni egyet közülük, olyan sok szépségesen érdekes hely van: végig a Fő utca, az Oskola utca, a Palotavárosi skanzen pedig felér egy időutazással. Téli időszakban érdemes egészen a Zichy-ligetig elsétálni, itt évről évre nagyon hangulatos kis korcsolyapályát alakítanak ki. Ami szintén elmaradhatatlan, az a Bory-vár meglátogatása, nem véletlenül hívják a magyar Taj Mahal-nak.

Mi a napi rutinod elengedhetetlen része?

A reggeli kávé. 🙂 Általában késő délután, kora este van már, hogy hazaérünk, de a közös vacsora is csak ritkán marad el a párommal.

Mi volt a legőrültebb extrém sport vagy hobbi, amit kipróbáltál?

Talán az ejtőernyőzés. Rettentően tudok félni a repüléstől, ezért úgy gondoltam, hogy elébe megyek a félelmeimnek és leugrok inkább önszántamból. A repüléstől való rettegés továbbra is megmaradt, de ernyővel bármikor újra ugrok.

Mi a legfurcsább dolog a táskádban?

Nem sok furcsaságot hordok magamnál. Ami tuti mindig a táskámban van: a pénztárcám, egy könyv vagy e-book olvasó, mp4 lejátszó, a telefonom és kézkrém. Amatőr szinten űzöm a kóbor macska etetést is, ezért néha egy-egy kisebb zacskónyi száraz táp is meglapul a táskám alján.

Mi volt az első tetoválásod és mit jelentett neked?

A legelső tetoválásomat 18 évesen varrattam és a szüleimtől “kaptam”. Nem szeretem a sablonos ajándékokat, az ékszerekért sem rajongok, amit (felénk) szokás szerint a 18. születésnapra ajándékoznak. Így ez lett az én meglepim, egyedi és életreszóló. Ez egy ábra a tarkómon.

Mi a kedvenc vegán recepted?

Mindig más. 🙂 Inkább bizonyos hozzávalókra, ízkombinációkra tudok rákattanni, mint például kókusztej-curry-kapor vagy a káposzta borssal. Ami szintén megunhatatlan, az a mogyoróvajas kenyér banánnal. Receptet bátran ajánlok a StreetKitchen-es srácoktól, nem csalódtam még az oldalon található kajákban.

Kutyás, macskás vagy mindkettő vagy?

Inkább macskásnak mondanám magam, bár lehet, hogy ezt a kutyáim zokon vennék. 🙂 Úgy nőttem fel, hogy mindig voltak körülöttem állatok: macska, kutya, hörcsög, tengerimalac, csuklyás patkány, teknős, papagáj, mindenféle haszonállatok nagyszüleimnél. Jelenleg egy macskám van, Lili, egy amszterdami utcalány, akit még Hollandiában fogadtunk be és költözött velem haza. Azóta pedig három kutyával is bővült a csapat, akiket csak “A pusztítók”-ként aposztrofálok sokszor.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük