Kategóriák
Színfalak mögött

Kwaaa, ismerjétek meg a Webonic techmesterét! – Interjú Szentpéteri Zoltánnal

Szentpéteri Zoltán a Webonic sokoldalú és jó humorú techsupport-ja. Nem csak technikai tudásával, hanem szórakoztató hozzászólásaival, vicces stílusával is hozzájárul az irodai unalom elűzéséhez. Olvassátok el a vele készített interjúnkat!

Mikor kezdtél el a Webonicnál dolgozni?

2017. január 6-án kezdtem, ha jól emlékszem. Azért választottam a Webonicot eredetileg, mert kellett egy szakmai gyakorlati hely a sulihoz. Akkor még úgy gondoltam, hogy ahova sikerül bekerülnöm, oda megyek dolgozni. Így kötöttem ki s cégnél, és azóta is itt dolgozom.

Mi tetszett meg elsőként a cégnél?

A Webonic csapat. Nagyon tetszik, hogy mindenki kedves és jófej, az irodában mindig jó hangulat uralkodik.

Mik a leggyakoribb kérdések, amikkel találkozol a munkád során? Milyen kérdésekkel fordulnak hozzád a kollégák leginkább?

“Zoli, ráérsz egy kicsit?” – Ezzel a kérdéssel elég gyakran szoktam találkozni. Általában technikai jellegű kérdésekkel keresnek meg a munkatársak, de ezen belül változó, hogy konkrétan miben kérnek segítséget.

Milyen szerepet töltesz be az irodai életben (nem professzionális módon)?

Én iszom a Monstert és én szórakoztatok, szerintem legalábbis (nem szponzorált tartalom – a szerk.).

Milyen zenéket szoktál betenni a közös Spotify listára?

Nagyon ritkán lépek be a közös playlist-be. Nekem tulajdonképpen teljesen mindegy, milyen zene szól. De ha mégis beteszek valamit, akkor inkább kevésbé minőségi zenéket, hogy feldobjam a hangulatot, ha már mindenkinek az agyára ment a sok munka.

Íme egy példa:

Honnan jött az Andoki Kondor személyes blogod ötlete?

Az volt a feladatunk, hogy egy Netpalántás szolgáltatást hozzunk létre a Websupport-nak. De nyilván senki sem akarta a saját privát Facebook account-ját hozzákapcsolni, így regisztráltam egy random névvel. Kerestem a Google-ön egy képet, és erre építettem ki Andoki Kondor fiókját. Csináltam neki Facebook-ot, Instagram-ot, és van egy blogja is.

Jellemzően miket szoktál kifejezni a kwaa-val?

Ez csak egy töltelék kifejezés, csak a madár hangját szerettem volna valahogy utánozni.

Milyen szerepet tölt be az életedben jelenleg Andoki Kondor?

Most egy kicsit el van felejtve, egy ideje nem nyúltam hozzá. Majd biztos lesz valami tervem vele a közeljövőben. Ő elsősorban online életet él, posztolni szokott, blogolni, de nem mindig van időm vele foglalkozni.

Úgy tudjuk, van egy narancs családotok is a Webonicnál. Mesélj egy kicsit róluk, mit lehet velük kapcsolatban tudni?

Igen, így van. A narancs család legrégebbi tagja körülbelül fél éves lehet, de nem vagyok benne biztos. Úgy kezdődött, hogy volt egy narancs, ami nagyon sokáig ott hevert a konyhapulton. Aztán, amikor az egyik kolléga ki akarta dobni, mert elkezdett kiszáradni, mondtam neki, hogy ne tegye! Rajzoltam rá szemet, meg szájat, és megszületett a család első tagja, később el is neveztük weborgange-nak. Jelenleg 3 családtag van, egy apa, egy anya és egy gyerek. A legnagyobb már egészen kiszáradt, a két kisebb viszont elkezdett rohadni, így valami megoldást kell lassan keresnünk a problémára.

Kávé vagy energiaital?

Csak energiaital, és abból is csak a Monster. Nagyon ritka, hogy valaki rám tudja erőltetni a kávét. Napi minimum 1 energiaitalt el szoktam fogyasztani, de van hogy 3-ra is felmegy a szám. Szoktam azért tisztító ciklusokat is tartani, amikor 1-1.5 hétig nem iszok energiaitalt egyáltalán.

Ki a kedvenc Trónok Harca karaktered és miért?

Tyrion Lannister, egyértelműen. Nagyon szimpatikus nekem a felfogása, hogy nem mindig a harcot keresi. Művelt, de ugyanakkor van egy másik oldala is, hiszen szereti a nőket és a bort is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük