Kategóriák
Fejtágítás Ötletek és tippek Tech

Ezeket a vállalkozói podcastokat az egész világ megkedvelte

A folyamatos tanulás ma már alapvető követelmény. A világ gyorsan változik, és azt hinni, hogy már mindent tudunk, előnyt jelenthet a versenytársaknak. A podcastok egyre népszerűbb információforrások. Hallgathatók munkába menet, dugóban, vasalás közben, de akár unalmas munka közben is, amikor nincs szükség kreativitásra. Összegyűjtöttük pár világhírű vállalkozó legjobb podcastjait.

The Tim Ferris Show

Tim Ferris showja az egyik legnépszerűbb podcast, s az iTunes-ön már hosszú ideje az élen jár. A bestseller szerző a show keretén belül beszélget korunk leginspirálóbb vállalkozóival és tehetségeivel. Meghívását a showba már Richard Branson és Tony Robbins is elfogadta. Az archívumban ma több mint 300 rész is meghallgatható.

The James Altucher Show

James Altucher egy kissé excentrikus vállalkozó és befektető. Néhányszor már a padlón találta magát, és nem szégyellős erről beszélni. Minden vagyonát eladta, csupán egy ruhával teli táskája, egy laptopot tartalmazó hátizsákja, egy iPodja és egy okostelefonja van. Airbnb szállásokon él, és milliókat forgat befektetéseinek köszönhetően. James a műsorába csak az abszolút krémet hívja meg. Ha szeretnél olyan befektetőtől tanulni valamit, aki a 90-es években azt mondta  a Google-ról, hogy esélye sincs a kitörésre, mindenképp kövesd ezt a podcastot.

The GaryVee Audio Experience

Gary Vaynerchuk egy biznisz legenda. Ahogy ő maga is állítja, a jövő az audióban és a hangban van. A műsorát kapcsolatépítésre és saját vállalkozói útjának megosztására használja. Az egyes epizódokban megosztja know-how-ját, véleményét, és érdekes üzleti szereplőkkel beszélget. A The Gary Vee Experience abszolút “must” minden, nagyobb ambíciókkal megáldott ember számára.

Eventual Millionaire

Ki ne szeretne egyszer milliomos lenni? Jaime Masters azokra a lépésekre koncentrál, amelyek az első millió megszerzéséhez vezetnek. Műsorában milliomosokkal és milliárdosokkal beszélget. Már csaknem 350 szereplőt kérdezett ki podcastjában, rajongóival megosztja azok stratégiáját, történeteit és forrásait. Ha milliomossá szeretnél válni, ez a műsor neked szól.

Mixergy Startup Stories

Tanulhatsz a saját hibáidból is, vagy inkább másokéból, akik már előtted is próbálkoztak. Ha az ambícióid globális biznisz felépítése felé vezetnek, hallgasd meg a Mixergy Startup Stories előadásait. Andrew Warner már több mint 1 000 vállalkozóval beszélgetett műsorában. Több mint valószínű tehát, hogy a fejezetek között találsz olyat, amely segítségedre lehet olyan kérdések megválaszolásában, amelyek épp fejtörést okoznak neked.

Rocketship.fm

Ismét valami a startupoknak. A Rocketship.fm mindennel foglalkozik, amely a startupokat érinti. Beleértve a befektetéseket, növekedést, kultúrát, marketinget, menedzsmentet stb. Az egyes fejezetek körülbelül 30 percesek és könnyen emészthetők. Mi több, rengeteg know how-ot kínál.

Productivityist

Hatékonyabb szeretnél lenni, de nem megy túl könnyen? A ProductivityList adása segíthet felállítani a prioritásokat és hatékonyabbá válni a nap folyamán. Mike Vardy nem kerülgeti a forró kását, hiszen olyan lépéseket mutat be műsorában, amelyek könnyen alkalmazhatók mind a magán-, mind az üzleti életben. Minden fejezet körülbelül 30 percig tart.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük