Kategóriák
Fejtágítás Ötletek és tippek

Hogyan (ne) fecséreljük el az időnket az interneten?

Cikkünkben megosztunk Veletek néhány tippet, hogy hogyan ne váljunk az internet könnyűvérű konzumfogyasztóivá, hogyan kerüljük ki a világháló feketelyuk méretű időgyilkos sáncjait illetve hogyan “fejlesszük magunkat olyan szintre, hogy nagyobbak legyünk bármely problémánál”.

Manapság rengeteg időt töltünk (feleslegesen) a közösségi oldalakon. Ez azonban egyáltalán nem hasznos számunkra, sőt inkább hátráltat minket a személyes fejlődésben is. Ahelyett, hogy céltalanul bolyonganánk az internet és a közösségi háló labirintusában, akár más, sokkal hasznosabb tevékenységekkel is elüthetjük szabad óráinkat. És ha már internet, akkor íme néhány olyan tevékenység, amivel kiléphetünk a komfortzónánkból és akár némi tudásra is szert tehetünk.

Online tanfolyamok

Az online tanfolyamok tagadhatatlanul a legjobb tevékenységnek bizonyulnak az internet világában. Korábbi cikkünkben már említettünk néhány példát, hogy hol érdemes elkezdeni egy-egy tanfolyamot teljesen ingyen, illetve összeszedtünk Nektek olyan applikációkat, eszközöket, amelyekkel hozzájárulhattok a személyes fejlődéshez több területen is. És az általunk említett képzések csupán a jégjegy csúcsán helyezkednek el.

Nyelvtanulás

Ha már az előbb említettünk az online tanfolyamokat, a nyelvtanulás sem maradhat ki a felsorolásból. A nyelvi akadály gyakori probléma köztünk és az interneten tárolt információk közt. Azt már mindenki tudja, hogy a gépi fordítás (Google Translate, Bing) nem mindig megbízható, és sokszor teljesen értelmezhetetlen szöveget kapunk. A nyelvi akadályok kiküszöbölésére az egyik legmegfelelőbb eszköz a Duolingo.

Az oldal szerzőinek számításai szerint, ha az összes angolul beszélő ember spanyolul szeretne tanulni a Duolingo.com segítségével, akkor 80 óra alatt képesek lennének lefordítani a teljes Wikipédia szöveget.

Külföldi sajtó

Ha untat a helyi média tartalma, de szeretnél mihamarabb és minél több információhoz jutni, vess egy pillantást a Washington Post vagy a New York Times oldalaira. A közismert Wall Street Journal a vállalkozók kötelező olvasmányai közé tartozik. Bár ezek az oldalak USA-ban vannak regisztrálva, de tartalmukat a világ számos részén élő újságírók alkotják. Az oldal felismeri, milyen országból érkezik a látogató, és így több európai hír lesz látható, ha otthonról böngészünk. Az érdekes „napi híreket“ akár saját magad is összeállíthatod a megfelelő emberek követésével a Twitteren is.

Alkoss tartalmat!

Az utolsó és egyben legfontosabb tanács, hogyan (ne) fecséreljük el az időnket az interneten: Hozzunk létre internetes tartalmat! A közösségi oldalak megjelenésével a fogyasztási vágyunk is megnőtt. Megosztjuk, ami már százszor meg volt osztva, és a végtelenségig tudunk vitatani érdektelen témákat. Lépjünk inkább túl ezen! Akár művelődni szeretnél, felfuttatni karriered, beilleszkedni egy közösségbe, vagy projekteken dolgozni, írj róla, majd várd az észrevételeket, kritikákat. Keress új összefüggéseket és írj róluk. Alkoss, blogolj, mutasd meg magad! A szervereket mi adjuk! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük