Kategóriák
Ötletek és tippek Tech

A legjobb honlapok önképzéshez – Díjmentes tanfolyamok mindenkinek

Míg a magyar oktatás lemarad és egyre inkább elévül, az online világban az önképzés egyre nagyobb jelentőséggel bír és egyre nagyobb teret hódít. Az online képzés sosem volt elérhetőbb, mint napjainkban. A jelenségnek számító MOOC (Massive Open Online Course) már jópár éve működik, és egyre több rajongóval és sikeresen levizsgázott hallgatóval rendelkezik. Tanfolyamaik általában nincsenek korlátozva az érdeklődők száma, életkora, neme vagy nemzetisége által. Mindenkinek elérhetők, akik tanulni akarnak vagy képezni szeretnék magukat. Éljetek az internet kínálta lehetőségekkel!

Future Learn

Látogasd meg a Future Learn honlapját, és tanulj ingyen. Itt több, mint 40 neves egyetem online tanfolyamait találhatod meg.

Tanulj itt: futurelearn.com

Témák: technológiák, jog, üzlet, menedzsment, irodalom, pénzügy, építészet, környezettan, tudományok, …

Canvas Network

A Canvas egy nyitott platform, amelyhez tanárok, diákok és intézmények is csatlakozhatnak, s együttesen részt vehetnek az oktatás fejlesztésében.

Tanulj itt: info.canvas.net

Témák: technológiák, innovációk, üzlet, pénzügy, történelem, gazdaságtan, …

World Education University

Nyitott oktatói platform (MOOC 2.0-nak is nevezik), amely minden tanfolyamot díjmentesen tesz elérhetővé. Tandíjak helyett reklámokból és szponzorok támogatásából tartja fent magát.

Tanulj itt: theweu.com

Témák: technológiák, történelem, menedzsment, pénzügy, történelem, gazdaságtan

University of the People

Az UoP hatalmas támogatottsággal rendelkezik olyan világméretű médiák részéről, mint a Mashable, BBC, Fast Company, Forbes és a NyTimes. Felsőfokú tanulmányi programok és tanfolyamok széles skáláját kínálja.

Tanulj itt: uopeople.edu

Témák: leadership, technológiák, pénzügy, történelem, gazdaságtan, …

Saylor

A platform alapítója Michael J. Saylor, amerikai vállalkozó és futurista. A Saylor egy non-profit szervezet, amely ingyenes oktatást kínál.

Tanulj itt: saylor.org

Témák: világnyelvek, pénzügy, analitika, építészet

edX

Vegyél részt a világ legjobb egyetemei által tartott online tanfolyamokon. Több mint 70 iskola, non-profit és nemzetközi szervezet kínálja kurzusait ezen a honlapon. Az edX abban különbözik a többi hasonló platformtól (Coursera és Udacity), hogy non-profit szervezet, és mint open-source működik, azaz bárkinek ingyenesen elérhetők az előadások.

Tanulj itt: edx.org

Témák: technológiák, üzlet, menedzsment, világnyelvek, pénzügy, analitika, építészet

Coursera

Bővítsd tudásodat programozás, pénzügy vagy a pszichológia területén. A Coursera olyan egyetemekkel működik együtt, mint például a Princtone vagy a Stanford, és online tanfolyamokat kínál saját platformján keresztül. Minden kurzus tartalmaz egy rövid videót az előadásokról különböző témákkal és feladatokkal kapcsolatban, amelyeket általában heti szinten hoznak nyilvánosságra.

Tanulj itt: coursera.org

Témák: programozás, pszichológia, titkosírás, pénzügy, gazdaságtan

Coursmos

Képezd magad személyiségfejlesztés, üzlet vagy különböző technológiák témakörében. A Coursmos Oroszországban lett megalapítva, bár 2013-ban az egész csapat San Fransisco-ba költözött. Ebben az évben indították el első mobilalkalmazásukat, amely az AppStore-ban, majd a Google Play-ben is elérhetővé vált. Webes felülettel csupán 2014-től rendelkeznek.

Tanulj itt: coursmos.com

Témák: személyiségfejlesztés, üzlet, startupok, technológiák, főzés

Highbrow

Bővítsd ismereteid mindennap, és iratkozz fel a naponta küldött rövid leckékre. Csupán napi 5 percet vesz igénybe, mégis rengeteg új dolgot tanulhatsz.

Tanulj itt: gohighbrow.com

Témák: tudomány, produktivitás, történelem, irodalom, művészet, pszichológia

Skillshare

Tanulj szakemberektől, és próbáld ki az online képzést. A SkillShare a tanfolyamok online piactere, amely arra a gondolatra épül, hogy bárkiből lehet tanár vagy diák.

Tanulj itt: skillshare.com

Témák: vállalkozás, dizájn, üzlet, divat, branding

Udacity

Az Udacity a Stanfordi Egyetemen lett létrehozva Sebastian Thrun és Peter Norvig online kísérletének köszönhetően, akik ingyen kínálták tudásukat a „Bevezetés a mesterséges intelligenciába” nevezetű tanfolyam keretén belül. Több mint 160 000 diák jelentkezett több mint 190 országból. Ennek alapján született meg az Udacity ötlete, amely az oktatás demokratizációját tűzte ki céljául, ezzel is elérhetővé téve azt a diákoknak a világ minden szegletéből.

Tanulj itt: udacity.com

Témák: programozás, analitika, mobilalkalmazások, üzlet, dizájn

Lynda

Sajátíts el különböző webes technológiákkal kapcsolatos tudást és praktikus üzleti készségeket! A Lynda.com az egyik legrégebbi oktatói platform. 1995-ben lett megalapítva, és kizárólag oktató videók készítésére szakosodott. 2015. április 9-én jelentette be a LinkedIn közösségi hálózat a Lynda.com felvásárlását 1,5 milliárd dollárért.

Tanulj itt: lynda.com

Témák: programozás, dizájn, fényképészet, üzlet, webes technológiák

Creative Live

A világ vezető szakemberei kínálják tudásukat live streaming segítségével. Pár kivételtől eltekintve tényleg minden előadás élőben van közvetítve a 4 in-house gyártóterem egyikéből. Legyél Te is részese az élő előadásoknak!

Tanulj itt: creativelive.com

Témák: fényképészet, videó, művészet, tipográfia, dizájn, webes technológiák

Udemy

Fedezd fel a több mint 30 000 tanfolyamot felölelő adatbázist az egyik legismertebb oktatói platform segítségével.

Tanulj itt: udemy.com

Témák: programozás, projektmenedzsment, szoftver, dizájn

TED

Ismerj meg érdekes embereket és az ő ihletet adó történeteiket.

Tanulj itt: ed.ted.com

Témák: tudomány, technológiák, dizájn, üzlet, gazdaságtan

Khan Academy

Tanulmányozd át a legnagyobb interaktív könyvtárak egyikét. Jelenleg több mint 100 000 leckét kínál matematikából, fizikából, történelemből, orvostudományból vagy közgazdaságtanból. A diákok rövid, különböző nehézségi fokozatok szerint felépített videók segítségével tanulhatnak, és a témák a hagyományos iskolai tárgyak szerint vannak felosztva.

Tanulj itt: khanacademy.org

Témák: matematika, tudomány, programozás, történelem, gazdaságtan

Használd szabadidődet önképzésre és olyan információk megszerzésére, amelyek az iskolákban nem sajátíthatók el. Tanulj meg programozni, projekteket menedzselni vagy honlapokat létrehozni a több ezer ingyen is elérhető tanfolyam segítségével!

2 hozzászólás a(z) “A legjobb honlapok önképzéshez – Díjmentes tanfolyamok mindenkinek” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük