Kategóriák
Hírek Tech

3 új funkció és nagyobb kényelem a VPS használók számára

Néhány újdonságra szeretnénk felhívni a virtuális szerver (VPS) felhasználóinak figyelmét, amivel még kényelmesebb lesz a Webonic VPS használata. 

Az alábbi funkciók már elérhetők a Webadmin menüben, a VPS Karbantartása menüpont alatt. Ezeket haladó felhasználók számára javasoljuk, akik nagyobb kontrollt szeretnének a VPS használatakor.

Jelszó beállítása

Ha nem szeretnénk SSH kulcsot használni a belépéshez (ami a biztonság szempontjából preferált megoldás), akkor beállíthatunk új root jelszót a VPS-hez.  A megfelelő működéshez nélkülözhetetlen, hogy a szerveren a Webonic telepítési SSH kulcsa ott legyen. Bővebb információ a Tudásbázisban

Az OS újratelepítése

A virtuális szerver operációs rendszere helyett más Linuxos disztribúció is telepíthető. Az újratelepítéskor változatlan marad a szerver neve, a nyilvános IP-címe és a hardveres konfigurációja, illetve a szerver paraméterei. Ezt a műveletet nem lehet visszavonni, valamint a szerveren lévő összes adat törlődik a visszavonás lehetősége nélkül. Javasoljuk, hogy az újratelepítés előtt készítsen biztonsági másolatot a szerver adatairól és a konfigurációról.

Helyreállítási mód (Recovery Mode)

A virtuális szerver helyreállítási módban is indítható. Ezután fut az a módosított rendszer, amelyhez a VPS meghajtó csatlakozik. Ez lehetővé teszi például olyan adatok karbantartási műveleteinek végrehajtását, amelyek futás közben nem elérhetőek közvetlenül a lemezről. Tipikus példák:  fájlok helyreállítása, lemezterület felszabadítása, az indítási parancsfájlok szerkesztése stb.

Minden esetben olyan funkciókról van szó, amelyek közvetlenül befolyásolják a VPS működését, ezért javasoljuk a körültekintő használatukat. Ha további kérdése van, keresse bizalommal Ügyfélszolgálatunkat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük