Kategóriák
Fejtágítás

Virtuális Szerver? Lehet ez lendíti fel a vállalkozásod!

Valljuk be, a jelenlegi gazdasági helyzet nem túl rózsás sokaknak, de egyes üzletágak mégis pörögnek. Mivel kevesebbet mozgunk a világban, az elmúlt egy év igencsak kedvező volt az e-kereskedelem számára, sokan online vásárolnak azok közül is, akiknek korábban ez eszébe sem jutott. Budapesten például soha nem lehetett ilyen mennyiségű futárt látni, nem csak étel-házhozszállítás lett gyakoribb, de sokkal több csomagot hoznak-visznek. Eljött a videó konferenciák korszaka, számos eseményt már kizárólag online rendeznek meg, és sajnos sokan csak virtuálisan látják szeretteiket.

Nem ideális helyzet, de megpróbálunk hozzá alkalmazkodni. 

A fentiek ugyanis nem jöhettek volna létre a megfelelő hálózati, és cloud szolgáltatások nélkül. Talán soha nem kínálkozott kézenfekvőbb alkalom egy online vállalkozás indítására, vagy a meglévő céged újragondolására. 

Ne függj senkitől és semmitől!

Egy sikeres online vállalkozás ugyanis nagyban függ a megfelelően kiválasztott technológiától, ami akár a felhasználói élményre is hatással lehet.

És itt jön képbe a VPS. Azaz a Virtuális Privát Szerver. A web- és alkalmazásfejlesztők jól ismerik, és pont itt az ideje, hogy a vállalkozók, startupok is megismerjék az előnyeit. A Webonic VPS a fizikai szerverhez hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, gyakorlatilag egy ilyen szerver van kisebb, virtuális egységekre bontva. Azonban a VPS függetlenséget, biztonságot, és teljes kontrollt biztosít az üzemeltetője/tulajdonosa számára.   

A normális webtárhelyhez képest a VPS jelentősen jobb teljesítményt nyújt, és könnyedén változtatható paraméterekkel rendelkezik, azaz a céged üzleti növekedésével összhangban skálázható. Ráadásul olyan alkalmazásokat és programozási nyelveket is használhatsz rajta, ami a projektedhez épp szükséges.

A lassú weboldalak ártanak az üzletnek

A Google néhány évvel ezelőtti felmérése alapján a felhasználók több mint fele bezárja a böngésző ablakot, ha az oldal nem tölt be 3 másodperc alatt. A többieknek pedig minden megkésett másodperccel csökken a vásárlási kedve, így bevétel szempontjából is nagy szerepe van a betöltési sebességnek, és az oldal teljesítményének.

A Webonic VPS erre is jó megoldás. A vállalkozás kezdetekor elegendő egy kisebb kapacitású VPS-t üzemeltetni, például egy ötlet tesztelésére, vagy egy projekt indítására. Ezt később igény szerint lehet bővíteni, további a processzormag, RAM, vagy tárhelykapacitás hozzáadásával.

VPS a nyugodtabb alvásért

A másik legfontosabb szempont az online világban a biztonság, a VPS itt is helytáll. A dedikált szerveren tartózkodó „szomszédok” ugyanis nem férnek hozzá az adatokhoz és a fájlokhoz. A virtuális szerver sokkal biztonságosabb, mert teljes hozzáférést biztosít, és lehetőséget nyújt magasabb szintű biztonsági beállítások alkalmazására.

A VPS rendszerint egy professzionális adatközpont infrastruktúráján működik, ahol nem áll fent természeti katasztrófa vagy fizikai támadás veszélye. A szerver dedikált IP-címmel rendelkezik, így sokkal kevésbé valószínű, hogy tömeges támadás éri, (egy átlagos webtárhely esetén ennek nagyobb az esélye). Ugyanakkor a dedikált IP-cím előnyös az e-mail marketing és az elektronikus kereskedelem fizetési biztonsága szempontjából.

A Google is szereti a gyors oldalakat

Tehát az online működés szempontjából a biztonság, a teljesítmény és a sebesség a legfontosabb tényezők. Az igazság azonban az, hogy néha a legjobb hardver is elromlik – ráadásul 99.9%-os rendelkezésre állású, saját szervert építeni rendkívül költséges. Ez az egyik oka annak, hogy egy virtuális szerver bérlése jobban megéri. Ezenkívül a Google keresőmotorja szereti a gyors és stabil webhelyeket, ami SEO szempontból igencsak fontos előny.

A szabadság érzése

A virtuális privát szerver szó szerint a tiéd lesz. Rajtad múlik, hogy mely alkalmazásokat telepítesz a szerverre, hogyan fogod frissíteni vagy biztonságossá tenni. Igen, ez igényel némi technikai tapasztalatot és felelősséggel is jár, de tényleg érvényesül az a szabadság, amire sokaknak szüksége van a digitális térben. A Webonic tapasztalt szolgáltatóként ebben segít. Te pedig a legfontosabb dologra koncentrálhatsz, a vállalkozásodra.

Neked való a VPS?

  • E-kereskedelmi oldalt, webáruházat indítasz, ami nagyobb látogatói forgalommal jár?
  • Fejlesztő vagy, és nagyobb rugalmasságot szeretnél a futtatott alkalmazások és a konfigurációk esetében?
  • Kicsiben szeretnél elkezdeni egy online projektet, vagy vállalkozást, ami nagyra nőhet később?
  • Szereted ha az informatikai kérdésekben teljes szabadságod van?

Ha valamelyik kérdésre igennel válaszoltál, a virtuális szerver a megfelelő megoldás számodra. A Webonic VPS egy prémium megoldás, ami erős infrastruktúrát és gyors SSD tárhelyet kínál. Stabil működés mellett bármikor skálázhatod, ha úgy érzed több erőforrásra lenne szükséged.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük