503 Service Unavailable

Ezt a hibaüzenetet leggyakrabban a weboldal számára kijelölt erőforrások kimerítése okozza. Abban az esetben, ha ezt a hibaüzenetet kapod, valószínűleg elérted a tárhely határértékét, és az újabb látogató kiszolgáláshoz fel kell szabadulnia az erőforrásnak.

Ez a hiba általában a weboldal magas terhelése idején jelentkezhet, például magas látogatottságnál, vagy nem optimalizált szkriptek futtatásánál. Ebben az esetben a megoldás a weboldal optimalizációja, vagy áttérés egy virtuális szerverre, ahol több erőforrás állhat rendelkezésre.

A hibaüzenet további oka a CMS rendszer helytelen konfigurációja vagy az úgynevezett “karbantartási mód” (maintenance mode) is lehet. A CMS rendszerek ilyen esetben 503-as hibaüzenetet adnak, amelyet a kiszolgáló hibaként értékel. Jelentkezz be a CMS rendszer adminisztrációjába és ellenőrizd, hogy a weboldal nincs-e ebben a módban, vagy esetleg nem ad-e más hibaüzenet, ha bekapcsolod a hibakijelzést.

A hibaüzenetet akár a weboldaladat futtató webszerver túlterhelése is okozhatja. Amennyiben a mi oldalunkon lévő technikai hibáról van szó, úgy arról rendszergazdáink riasztást kapnak és a lehető leghamarabb feltárják, valamint megoldják a problémát.

Frissítve: 9. május 2023

Hasznos volt ez a cikk?

Kapcsolódó cikkek

Need Support?
Can't find the answer you're looking for?
Contact Support