503 Service Unavailable

Ezt a hibaüzenetet leggyakrabban a weboldal számára kijelölt források kimerítése okozza. Abban az esetben, ha ezt a hibaüzenetet kapod, valószínűleg elérted a tárhely határértékét (MaxClients), amely egy időben 25 lekérést tud kezelni, és várni szükséges, hogy újból hely szabaduljon fel.

Ez a hiba a weboldal magas terhelése idején jelentkezhet, például magas látogatottságnál, vagy nem hatékony és igényes szkriptek futtatásánál. Ebben az esetben a megoldás a weboldal optimalizációja, vagy áttérés egy virtuális szerverre.

A hibaüzenet második oka a CMS rendszer helytelen konfigurációja vagy az úgynevezett “karbantartási mód” (maintenance mode) lehet. A CMS rendszerek ilyen esetben 503-as hibaüzenetet adnak, amelyet a kiszolgáló hibaként értékel ki. Jelentkezz be a CMS rendszer adminisztrációjába és ellenőrizd, hogy a weboldal nincs-e ebben a módban, vagy esetleg nem ad-e más hibaüzenet.

A hibaüzenet utolsó lehetséges oka a webszerver túlterhelése, amelyre a weboldalad is el van helyezve. Amennyiben egy, a mi oldalunkon lévő technikai problémáról van szó, rendszergazdáink a lehető leghamarabb megoldják ezt.

Frissítve: 23. szeptember 2021

Hasznos volt ez a cikk?

Kapcsolódó cikkek

Szüksége van segítségre?
Nem talált választ a kérdésére? Vegye fel a kapcsolat ügyfélszolgálatunkkal.
Kapcsolat felvétele