1. Tudásbázis
  2. The Hosting
  3. Első lépések
  4. A domain név hozzárendelése a tárhelyhez
  1. Tudásbázis
  2. The Hosting
  3. A domain név hozzárendelése a tárhelyhez

A domain név hozzárendelése a tárhelyhez

A első teendő az új tárhelyeden, hogy felvegyél rá egy domaint. Ez a művelet automatikusan létrehozza az összes szükséges szerver oldali beállítást. A domaint weboldalként vagy átirányításként tudod rögzíteni a tárhelyre.

Különbségek

Ha a domaint weboldalként veszed fel a tárhelyre, abban az esetben a domain alá tudsz tartalmat elehyezni, létrehozhatsz FTP fiókot, e-mail fiókot és adatbázist is.
Átirányítás esetén a domain azt a tartalmat fogja betölteni, amire át lett irányítva. Ilyenkor a domaint egy másik domain név tartalmára tudod irányítani, ez esetben pedig nincs lehetőség FTP felhasználót, vagy adatbázist létrehozni, kizárólag e-mail fiókokat tudsz az adott domainhez készíteni.

Weboldal hozzáadása

1. Jelenzkezz be a WebAdmin felületre.
2. A szolgáltatások menüben válaszd ki a Hosting típusú tárhelyedet.

3. A megjelenő felületen kezdd el beírni a domainedet. Ha az adott domain a felhasználói fiókodban van, akkor a legördülő menüből is ki tudod választani azt. Ellenkező esetben, például külső domain esetén a teljes domaint be kell gépelni. Ezután kattints A kiválasztott domain hozzárendelése gombra.

4. A felugró ablakban tudod kiválasztani, hogy weboldalként (Standard konfiguráció) összekapcsolni szeretnéd a domaint és a tárhelyet, vagy telepítenéd a WordPress-t is (Standard konfiguráció + WordPress), esetleg átirányítást szeretnél beállítani.

5. Jelöld be a kívánt verziót, majd kattints a A kiválasztott domain hozzárendelése gombra. A domain és a tárhely a kívánt módon összekapcsolásra került.

Átirányítás hozzáadása

Az első lépések megegyeznek a weboldal hozzáadásánál leírt lépésekkel, azonban a 4. pontban az Átirányítás lehetőséget kell választanod.

Az átirányítás beállításához az alábbi leírásunkat tudod használni: Átirányítás a tárhelyen

Frissítve: 22. június 2023

Hasznos volt ez a cikk?

Kapcsolódó cikkek

Need Support?
Can't find the answer you're looking for?
Contact Support