1. Tudásbázis
  2. The Hosting
  3. Költöztetés hozzánk
  4. A weboldal migrálása – CMS WordPress

A weboldal migrálása – CMS WordPress

A CMS WordPress weboldal migrálása a fájlok és az adatbázis áttelepítéséből és a konfigurációs fájl frissítéséből áll. A WordPress migrálásához a következő bővítmények egyikét javasoljuk használni: DuplicatorX-clonerWordPress MoveWordPress Backup, All-in-One WP Migration. A manuális migrálás folyamatát a cikk végén ismertetjük.

Készítsen mentést weboldaláról


Egy FTP kliens segítségével lépjen be a jelenlegi tárhelyre és a weboldal minden mappáját, fájlját mentse le a számítógépére.

Lépjen be a jelenlegi tárhelyén lévő adatbázisba, pl. phpMyAdmin segítségével és mentse el az adatbázisok tartalmát.

A weboldala mentéseit töltse fel a Webonic szerverére


1.   Jelentkezzen be a WebAdmin (admin.webonic.hu) felületre.

2.   A baloldali menüoszlopban válassza ki a Weboldal menüpontot azon belül pedig az FTP fiók menüpontot és hozzon létre egy FTP fiókot, majd az Adatbázisok menüponton belül hozzon létre egy adatbázist.

3.   Kapcsolódjon az FTP-re FTP kliens (TotalCommander, FileZilla) segítségével és töltse fel a weboldal mentéseit.                   Kiszolgálóként az FTP menüponton belül található IP címet használja. Ez a cím minden ügyfélnél különböző lehet a       tárhely szerveren való elhelyezésétől függően. A domain nevét is használhatja kiszolgálóként az áthelyezés a DNS       bejegyzések módosítása után.

4.   Jelentkezzen be az adatbázisába a phpMyAdmins segítségével és töltse fel a mentéseket.

5.   A weboldalát a http://d.wbsprt.com/#### URL címen tesztelheti (a #### helyére saját domain nevét helyettesítse be).

Frissítse a konfigurációs adatokat


A WordPress konfigurációs adatai a wp_config.php fájlban és az adatbázisban találja. Első lépésként a wp_config.php fájlban lévő hozzáférési adatokat írja át

A DB_HOST-nál található db.XY.webonic.hu változót a következőkkel is pótolhatja: localhost, localhost:PORT, localhost:/tmp-mysqlXY.sock, vagy mysqlXY.webonic.hu:PORT. Ahol az XY az adatbázisa MySQL változata és a PORT az ehhez tartozó port. Az adatbázisa MySQL változatát és a hozzá tartozó PORT-ot megtalálja a WebAdmin felületen az Adatbázisok menüpont alatt.

A wp_config.php fájl frissítését követően a wp_options táblában lévő URL címet írja át domain nevére.

Hasznos linkek


WordPress Codex: Moving WordPress

Frissítve: 30. november 2018

Hasznos volt ez a cikk?

Kapcsolódó cikkek

Need Support?
Can't find the answer you're looking for?
Contact Support