1. Tudásbázis
  2. The Hosting
  3. Átirányítás
  4. Átirányítás szolgáltatás és annak beállítása
  1. Tudásbázis
  2. The Hosting
  3. Átirányítás szolgáltatás és annak beállítása

Átirányítás szolgáltatás és annak beállítása

Az átirányítás szolgáltatás 4 fajta átirányítás biztosítható. Mindegyik átirányítás máshogy jeleníti meg a keresett domaint a böngészőben.
Az átirányítás szolgáltatás elérhetővé válik, ha egy átirányítani kívánt domaint hozzá ad tárhelyéhez átirányításként a WebAdmin felületén.

Álcázott átirányítás a domainre
Álcázott átirányításkor a keresett domaint – pl. azendomainem.hu átirányítja a céldomainre, viszont a keresősorban az eredetileg beírt domain neve marad. Az azendomainem.hu rákeresésénél tehát a celdomain.hu tárhelyén elhelyezett tartalom jelenik meg. Ezzel a módszerrel több domain tartalmát egyesíthetjük anélkül, hogy többszörös adatfeltöltést végezzünk különböző tárhelyekre. Ezt az átirányítás csak a szervereinken létrehozott domaineknél lehet alkalmazni.
Az álcázott átirányítás a WebAdmin felület Átirányítás menüpontja alatt lehet beállítani, a céldomaint www előtag nélkül kell megadni.
Álcázott átirányítás a könyvtárra
Ez az átirányítás pontosan úgy működik, mint a domainre való álcázott átirányítás, viszont ebben az esetben a domain egy konkrét könyvtárra mutat. Ezzel megoldható, hogy a domain a céltárhely egy bizonyos könyvtára tartalmát jelenítse meg. A böngésző keresősorában a megadott domainnév marad.
Ilyen átirányításkor a céldomain a „celdomain.hu/web/mappa” formában lesz.
A könyvtárra való átirányítással aldomainre való átirányítás is lehetséges. Ilyenkor a domain tartalma egy alkönyvtárban van elhelyezve – pl. azendomainem.hu/sub/ujdomain. Ebben az esetben az ujdomain.hu-t ebbe a könyvtárba irányítjuk.
Nem álcázott átirányítás
Nem álcázott átirányításnál a domain rákeresésénél a látogatót a cél domain tartalmát látja, a keresősorban megadott domain a cél domainre változik, tehát a látogató látja, hogy ez eredeti domaint már elhagyta. Például az azendomain.hu átirányításával az endomain.hu jelenik meg. Ebben az esetben a cél domain megadása http:// előtaggal szükséges :
http://celdomain.hu, teljes hivatkozás http:// előtaggal
Nem álcázott átirányítás az url és aldomain másolásával
Ez a fajta átirányítás minden fájl, könyvtár vagy aldomain rákeresésekor átirányítja a látogatót a céldomainre. Például az eredetidomain.hu/arjegyzek.pdf rákeresénél a böngésző átirányítja a lekérdezést a celdomain.hu/arjegyzek.pdf oldalra. Az aldomaineknél is hasonlóan működik az átirányítás – a blog.eredetidomain.hu a blog.celdomain.hu tartalmát jeleníti meg. Ebben az esetben a keresősorban a cél domain címe látszik, tehát a látogató tudja, hogy elhagyta az eredetileg beírt oldalt. Az ilyen átirányítás nagyon hasznos pl. a weboldal költöztetésénél, amikor az új domain már él, viszont a régi oldal üzemeltetése is szükséges az új domain név elterjedéséig, ill. más oldalakon elhelyezett hivatkozások miatt.
A nem álcázott átirányítás az url és aldomain másolásával esetében a céldomaint celdomain.hu formában kell megadni.

 

Frissítve: 26. november 2018

Hasznos volt ez a cikk?

Kapcsolódó cikkek

Need Support?
Can't find the answer you're looking for?
Contact Support