CMS támogatás

Mi a CMS?

A CMS az angol Content Management System rövidítése, amely egy olyan rendszer, amelyet webes tartalmak kezelésére használunk. A CMS egy alkalmazás, amelynek segítségével létrehozható, módosítható vagy törölhető a weboldal tartalma anélkül, hogy programozói szaktudással rendelkeznénk.

A CMS rendszerrel az oldal tartalma gyorsan frissíthető és pénztárcánkat is megkíméli. Online használatos CMS rendszerekből nagyon széles a kínálat, amelyek főleg a felhasználhatóságukban különböznek.

A CMS rendszerek elődei a különféle felhasználófelületek voltak, melyeket új hírek, cikkek feltöltésére használtak. Azonban a fejlett rendszerekkel multimediális tartalom is feltölthető, képek, videók beágyazására is van lehetőség, vagy akár funkciógombokat is elhelyezhetünk az oldalon.

Szervereinken többféle CMS futtatható, a WebAdmin felületen elérhetők automatikus WordPress, Joomla és Drupal telepítőink. Automatikus telepítéskor nem szükséges a CMS elérési útvonalak megadása, bizonyos adatok megadását követően a rendszer automatikusan telepíti a kiválasztott CMS-t a tárhelyre a választott domain alá. A CMS rendszer szinte azonnal rendelkezésére áll, ennek feltétele az aktív, delegált domain név.

WordPress, Joomla, Drupal automatikus telepítése

A WordPress-t a domain és tárhely összekapcsolásánál is tudod telepíteni, ebben A domain név hozzárendelése a tárhelyhez leírás segíthet.

1. Jelentkezz be a WebAdmin-ba és kattints a megfelelő domainre a Szolgáltatások menüpontban.

2. Kattints a bal oldali menü CMS – tartalomkezelő rendszerek menüpontjára.

3. Válaszd ki a telepíteni kívánt CMS-t és kattints a Telepítés gombra. Mi most a legnépszerbűbb WordPress rendszer telepítjük a leírásban.

4. A következő oldalon add meg a kért adatokat hiánytalanul és kattints a Telepítés gombra:

5. Kész vagyunk! 🙂 A weboldal bejegyzett domain esetén alapértelmezetten a domained.hu/wp-admin címen érhető el.

Frissítve: 22. június 2023

Hasznos volt ez a cikk?

Kapcsolódó cikkek

Need Support?
Can't find the answer you're looking for?
Contact Support