DNS – A rekordok

Az A típusú DNS-rekord egy adott IP-cím beállítására szolgál, amelyről egy adott címhez (tartományhoz vagy aldomainhez) tartozó tartalmat be kell tölteni. Az egyes aldomainekhez tetszőleges IP-cím állítható be szükség szerint. Az IP-címet IPv4 formátumban kell megadni (pl. 37.9.168.19). IPv6 formátumú IP-címhez használja az AAAA rekordot.

Hogyan néz ki egy DNS A rekord

@ 600 IN A 37.9.175.13

A @ jel azt jelzi, hogy az A rekord a fő tartományra vonatkozik. A 600 a TTL paraméter, amely meghatározza, hogy az internetszolgáltatók szerverei mennyi ideig emlékezhetnek az adott DNS beállításra. Az idő másodpercben van megadva. Az IN A azt határozza meg, hogy ez egy A rekord. Az utolsó bejegyzés az az IP-cím, amelyre a DNS A mutat.

Meglévő A rekord módosítása

1.  Jelentkezzen be  a Webadminba
2. Kattintson a domainre a szolgáltatások listájában
3. Válassza ki a bal oldalon a DNS menüpontot, majd kattintson az  A típusra.

DNS – A rekordok kezelése a WebAdminban

A szakasz megnyitása után megjelenik egy táblázat a meglévő DNS A rekordokkal. A DNS-rekordok szerkesztése lehetőséget kínál új rekord létrehozására, egy meglévő módosítására vagy törlésére.

A rekord szerkesztése, létrehozása

DNS – A rekord rögzítése
  • Hagyja üresen A címhez mezőt a fő tartomány beállításainál. Ha szerkeszteni szeretné a fő domaint és az aldomaineket, írja be a csillag karaktert (helyes karakter) – *
  • Az aldomain IP-címének megváltoztatása esetén adja meg annak nevét. A cél IP annak a szervernek a címe, ahonnan az adott tartományhoz/aldomainhez tartozó tartalmat le kell kérni.
  • A TTL paraméter határozza meg, hogy az internetszolgáltatók mennyi ideig emlékezhetnek egy adott DNS-beállításra. Az idő másodpercben van megadva. A Megyjegyzés mezőbe bármilyen információt megadhat, ami a Webadmin felületen látható, vagy üresen is hagyhatja.
  • Az űrlap kitöltése után kattintson a Mentés gombra

A szerverünkön lévő A rekordok módosításai 15 percen belül életbe lépnek. Ha az IP-címet külső rekordra módosítja, a módosítás akár 2 órát is igénybe vehet. A DNS adatok hivatalos frissülési ideje 24 óra.

Egy rekord törlése

A megjelenített rekordok listájában jelölje ki a kívánt A rekordot (vagy több rekordot), majd kattintson a Törlés gombra. Ha véletlenül törölt egy szükséges rekordot, visszaállíthatja azt a Módosítási előzmények részben . Csak keresse meg az adott módosítást a listában és kattintson a visszaállítás gombra. Minden DNS-beállítás visszatér a módosítás előtti állapotba.

DNS – A rekord törlése a WebAdmiban
Frissítve: 26. szeptember 2022

Hasznos volt ez a cikk?

Kapcsolódó cikkek

Need Support?
Can't find the answer you're looking for?
Contact Support