1. Tudásbázis
  2. The Hosting
  3. Első lépések
  4. Milyen tárhelyet válasszak?
  1. Tudásbázis
  2. The Hosting
  3. Milyen tárhelyet válasszak?

Milyen tárhelyet válasszak?

Általánosságban elmondható, hogy az általunk biztosított tárhelyeken korlátlan darabszámú e-mail fiók, adatbázis, FTP fiók hozható létre. A tárhelyeinket az azok által biztosított tárolókapacitás és a felvehető domainek száma alapján határoztuk meg.

Ezek alapján tudsz választani magadnak egy megfelelő csomagot, amit természetesen a későbbiekben bármikor bővíthetsz a WebAdmin felületen.

Tárolókapacitás

A tárhely kiválasztásánál elsődleges szempont, hogy mennyi területre lesz szükség a weboldal tartalmainak, esetleg a levelezésnek. A tárhelyek méretét csak úgy, mint a számítógépen, GB-ban mérjük.

Fontos, hogy a tárhelyek esetén a weboldalra feltöltött tartalmak, adatbázisok és e-mail fiókok együttesen osztoznak a tárhelyen. Ezen kívül figyelembe kell venni azt is, hogy ha a választott csomagban több domain is kiszolgálható egy tárhelyről, akkor a tárkapacitás ezek között oszlik meg.

Rendszerünkben nincs lehetőség arra, hogy egy adott domainhez kijelölt méretet társítsunk, így minden felvett domain akár a tárhely teljes méretét is elfoglalhatja.

A kínált csomagjaink előre meghatározott tárhelyméretet tartalmaznak, de ezek növelhetőek. Így például a Smart csomagunk 20 GB tárhelyről akár 50GB-ig is növelhető különdíj ellenében.

Felvehető domainek száma

A tárhelyek képesek akár több domaint is kiszolgálni, így nem szükséges minden weboldalhoz külön-külön tárhelyszolgáltatást rendelned. Például a Smart csomagban alapvetően 3 különböző domaint tudsz kiszolgálni. A felvehető domainek száma is növelhető, csakúgy, mint a tárhely mérete.

Fontos! A tárhelyen elhelyezhető domainek számába beletartozik az átirányított domain is. Vagyis ha a weboldalként felvett domained mellé még két másik átirányított domaint is szeretnél csatolni, mindenképpen 3 domain kiszolgálásra alkalmas csomagot kell választanod.

Technikai paraméterek

Ha kíváncsi vagy a kiszolgáló környezet pontosabb adataira, PHP memória limit értékekre, akkor ezeket elérheted a hosting specifikáció oldalon, illetve a PHP információs oldalunkon.

Frissítve: 12. július 2023

Hasznos volt ez a cikk?

Kapcsolódó cikkek

Need Support?
Can't find the answer you're looking for?
Contact Support