1. Tudásbázis
 2. The Hosting
 3. Mit tegyek, ha weboldalamon keresztül nagy mennyiségű SPAM levél került kiküldésre?
 1. Tudásbázis
 2. E-mail
 3. Mit tegyek, ha weboldalamon keresztül nagy mennyiségű SPAM levél került kiküldésre?

Mit tegyek, ha weboldalamon keresztül nagy mennyiségű SPAM levél került kiküldésre?

Ha e-mailes figyelmeztetést kapott, miszerint a weboldala nagy mennyiségű spam levelet terjeszt, valószínűleg támadás érte. Ha a SPAM levelek száma meghaladja az óránkénti több száz üzenetet, a phpmail() függvény használatát letiltjuk.. Ebben az esetben a következő lépéseket javasoljuk:

 • A weboldala lehetséges támadás áldozata lett. Ellenőrizze a tárhely tartalmát, nem talál-e nem kívánt fájlokat, az alkalmazásokban hátsóajtókat, vagy például nagy számú megjegyzést a társalgásban. Nézze át a .htaccess fájlban megadott beállításokat. Ezek például nem kívánt átirányításokat tartalmazhatnak.
 • A forgalmi statisztikák adataiban figyelje meg, mely országokból érkeznek a lekérdezések. Ha ezek külföldről, egzotikus országokból érkeznek, a weboldalra valószínűleg külső behatolás történt. Hasonlítsa össze az oldal tartalmát régebbi mentésekkel.
 • A biztonság kedvéért frissítse a belépési jelszavakat.
 • Lehetséges, hogy egy webes űrlapon keresztül terjeszti az oldal a Spam leveleket. Ez főleg akkor fordul elő, ha egy szabványos CMS rendszer űrlapot, nem pedig saját megoldást használ. Javasoljuk, hogy az ilyen űrlapokat CAPTCHA segítségével védje.
 • A tárhelyen lévő alkalmazásokat rendszeresen ellenőrizzük vírusokat, illetve a rosszindulatú szoftvereket keresve.
 • Amennyiben elhárította a SPAM küldésének okát, az ügyfélszolgálaton kérvényezheti az űrlap újraaktiválását a support@webonic.hu e-mail címen.

 

Frissítve: 3. december 2018

Hasznos volt ez a cikk?

Kapcsolódó cikkek

Szüksége van segítségre?
Nem talált választ a kérdésére? Vegye fel a kapcsolat ügyfélszolgálatunkkal.
Kapcsolat felvétele