1. Tudásbázis
 2. The Hosting
 3. E-mail
 4. POP3 és IMAP mail protokollok

POP3 és IMAP mail protokollok

A POP3 és IMAP mail protokollok a mail szerverrel való kommunikációt biztosítják. A protokollokat a levelező alkalmazások, ún. posta vagy e-mail kliensek (Outlook, Thunderbird) használják. A levelezés működése érdekében a levelező szerver címének megadása a legfontosabb. A cím lehetséges formái: pop3.atedomained.hu, imap.atedomained.hu vagy imap.webonic.hu, pop3.webonic.hu.

A Webonic levelező szerverek címe:

 • pop3.atedomained.hu, pop3.webonic.hu, pop3.websupport.sk
 • imap.atedomained.hu.hu, imap.webonic.hu, imap.websupport.sk

A titkosított kapcsolat a következő címekkel működik:

 • pop3.webonic.hu, pop3.websupport.sk
 • imap.webonic.hu, imap.websupport.sk

A különbség a POP3 és IMAP között

Az alapvető különbség a POP3 és az IMAP között a működésükben van.  A POP3 letölti az üzeneteket a szerverről. A letöltés után az üzenetek már csak a számítógépben találhatóak, a webmailen keresztül már nem elérhetőek. Ez a tulajdonság részben kiküszöbölhető az e-mail kliens beállításaival. Ezzel szemben az IMAP a hosszú távon csatlakozó üzemmódra tökéletesített. Az üzenetek a szerveren maradnak, így ezek a webmailen keresztül továbbra is elérhetők. Az IMAP protokoll az üzenetek állapotáról szóló információkat is küld. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ha az Outlookban válaszol egy üzenetre, az üzenet tartalmazza azt az információt, hogy már válaszolt, akkor is, ha később webmailen keresztül nézi meg. Hasonlóképpen a webmailen keresztül olvasott üzenetek az Outlookban is elolvasottként szerepelnek.

A protokoll letiltása / engedélyezése

 1. Lépjen be a Webadmin felületre.
 2. Szolgáltatásoknál válassza ki a kívánt domaint.
 3. Ezek után kattintson az E-mailek kezelése hivatkozásra.
 4. Válassza ki az e-mailek menüt, azon belűl az E-mail fiókokat, majd kattintson a 3 pontra, és válassza ki a beállítások módosítása opciót.
 5. Kattintson a haladó beállításokra, majd állítsa be a kívánt értéket a megnevezett protokoloknál, majd az oldal alján található mentés gombal hagyja jóvá.
Frissítve: 30. november 2018

Hasznos volt ez a cikk?

Kapcsolódó cikkek

Need Support?
Can't find the answer you're looking for?
Contact Support