WebScan használata

Sajnos a weboldalak támadás, feltörés áldozatává válhatnak régi, elavult tartalomkezelő rendszer (CMS) használata vagy egyéb biztonsági rés miatt. Ez legtöbbször a weboldalról való spam levelek kiküldésével járhat, de előfordul igen gyakran, hogy az érintett weboldal lelassul, betöltési ideje megnövekszik, nem jelenít meg megfelelően tartalmat, hibaüzenetet ír ki vagy egyáltalán nem jelenít meg tartalmat.

Ha úgy látod, hogy a weboldalad fertőzött, ajánlott az általunk fejlesztett WebScan lefuttatása a tárhelyen, amelyet az alábbi lépésekkel tehetsz meg:

  • Jelentkezz be a WebAdmin felületére
  • Válaszd ki az érintett domaint a Szolgáltatások főmenü alatt (a WebScan az egész domainhez kapcsolt tárhelyet át fogja nézni)
  • A bal oldali menüben kattints a Weboldal, majd a Vírusszkenner hivatkozásra
  • Kattints a WebScan ellenőrzés indítása gombra (Ez a folyamat eltarthat egy kis ideig, a tárhelyen tárolt adatok és adatbázisok mennyiségétől függően)

A WebScan futási ideje alatt nyugodtan folytathatod a WebAdmin-ban elkezdett folyamatokat, feladatokat. Miután lefutott a WebScan, az eredményeket a Vírus szkenner oldalon jeleníti meg domainekre lebontva. Ezen kívül a WebScan ellenőrzi a WordPress tartalomkezelő rendszer verzióját és figyelmeztetést ad erre vonatkozólag.

WebScan programunk egyelőre béta állapotban van, így előfordulhat, hogy nem talál meg minden lehetséges kártékony kódot vagy esetleg téves riasztást ad. Ha részletesebb keresést szeretnél, úgy azt a support@websupport.hu címen kérheted, kártékony kódelemzésben pedig webfejlesztődtől, rendszergazdádtól kaphatsz segítséget.

Frissítve: 25. augusztus 2021

Hasznos volt ez a cikk?

Kapcsolódó cikkek

Need Support?
Can't find the answer you're looking for?
Contact Support