Kategóriák
Ötletek és tippek Tech

A legjobb online tanfolyamok programozóknak

A programozás elsajátításához manapság már nem feltétlenül van szükség iskolára. Az interneten honlapok, e-könyvek és online tanfolyamok tárháza áll rendelkezésünkre, amelyek segítségével otthonunk kényelmében sajátíthatjuk el az alapokat. Ha nem rendelkezel elég önfegyelemmel, inkább az olyan tanfolyamokat ajánljuk, ahol tanárok segítenek a tanulásban akár szemtől szemben is.

Ebben a cikkünkben összeállítottunk egy listát, amelyen olyan világhírű platformok szerepelnek, amelyeken nemcsak programozói nyelveket, hanem dizájnt és marketinget is tanulhatunk.

Codecademy

Tanulj meg programozni ennek az online platformnak köszönhetően teljesen ingyen. A tanfolyamok abszolút kezdőknek valók, semmilyen alaptudásra nincs szükséged.

Tanulj itt: https://www.codecademy.com/

Ára: ingyenes

Codeschool

A Codeschool hasonló gondolaton alapszik, mint a Codeacademy, azzal a különbséggel, hogy a tanfolyamért havi díjat kell fizetni.

Tanulj itt: https://www.codeschool.com/

Ára: $29/hónap

Thinkful

Közvetlen kapcsolatot tesz lehetővé azzal a mentorral, aki megtanít téged programozni. Merész szlogennel mutatja be magát a Thinkful: Tanulj szemtől szemben a világ legjobb programozóitól.

Tanulj itt: https://www.thinkful.com/

Ára: $300 – $500/hónap

Platzi

Tanulj dizájnt, marketinget és programozást élő adásban. Nem kell más, mint internetkapcsolat, notebook, okostelefon vagy tablet. A Platzi megtanít az alapokra, de akár haladók is elsajátíthatnak egy-két trükköt videók és rövid útmutatók segítségével. A nap 24 órájában a hét minden napján elérhetőek (24/7).

Tanulj itt: https://courses.platzi.com/

Ára: ingyenes

Baserails

Válj a Ruby on Rails és egyéb webtechnológiák mesterévé. Sajnos, az oktató videók nem érhetők el ingyenesen az anyagokhoz fizetett hozzáférés által juthatsz hozzá.

Tanulj itt: https://www.baserails.com/

Ára: $25/hónap

Threehouse

Tanuld meg a HTML, CSS vagy iPhone alkalmazások programozását. Élhetsz a 14 napos tesztverzió lehetőségével, és próbáld ki, hogy a programozás elsajátítása milyen kényelmes is lehet.

Tanulj itt: https://teamtreehouse.com/

Ára: $25/hónap

One Month

Szerezz tapasztalatot honlapszerkesztés és mobilalkalmazások terén már egy hónap alatt. A One Month 25 000 regisztrált „diákkal” rendelkezik, köztük megtalálhatóak a Google, Bloombert LP vagy a Singularity University alkalmazottjai is.

Tanulj itt: https://onemonth.com/

Ára: ingyenes

Dash

Remek módja a programozás elsajátításának. Belépés után három interaktív ablak fogad: a bal felsőben megtekintheted a bemutatót és az útmutatót, a bal alsóban írhatsz a kódot az instrukciók alapján, míg a jobb oldalon valós időben rajzolódik ki az éppen szerkesztett honlap.

Tanuljon itt: https://dash.generalassemb.ly/

Ára: ingyenes

Már rég nem érvényesek a programozók esetében alkalmazott sztereotípiák, amelyek mint zsíros hajú, sovány furcsaságokként mutatják be őket, akik végtelen éjszakákat töltenek a világító monitor előtt. Programozónak lenni manapság menő, meg is vannak rendesen fizetve a jó szakemberek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük