Kategóriák
Tech

9 tény amit nem biztos, hogy tudtál a WordPressről

A WordPress május végén ünnepli 16. születésnapját. Ezzel szeretnénk boldog születésnapot kívánni és egyúttal megosztani pár kevésbé ismert tényt.

Az internet harmada WordPress

Közismert, hogy a WordPress a világ legnépszerűbb CMS platformja. A weboldalak 34%-a WordPress alapokra épül. Ez nagyjából 75 millió weboldalt jelent, és a teljes CMS platform piac 61%-át fedi le.

A WordPress felhasználók havonta 132 milliószor járultak hozzá tartalommal az internethez

Ez havi 77 millió blogbejegyzés és 52 millió kommentet jelent minden WordPress felhasználótól.

A WordPress régebbi, mint a Facebook vagy a Twitter

A WordPress első verziója 2003. május 27-én jelent meg, így idősebb, mint a Twitter vagy a Facebook. Ezen felül a WordPressnek havonta több felhasználója van, mint az Amazonnak és kb ugyanannyi, mint a Facebooknak.

A WordPressnek nincs tulajdonosa

Matt Mullenweg, a WordPress társalapítója egy alapítványt hozott létre (WordPress Foundation) a nyílt forráskód védelmére. A WordPress.org-nak nincs ügyvezetője. A terméket több, mint 100 fejlesztő építi a világ minden pontjáról. A legutolsó verziót, WordPress 5.2-t, több, mint 5,3 milliószor töltötték már le.

Átlagosan 152 naponta jön frissebb verzió

A WordPress PHP, MySQL, Javascript, HTML és CSS alapokra épül. Ezen felül a WordPress közössége további projektekkel is foglalkozik, mint például a bbPress, BuddyPress vagy a GlotPress.

A WordPress-t használja több sajtó és állami weboldal is

A WordPress nem csak céges weboldalak és blogokat szolgál ki. Svédország hivatalos honlapja is WordPress alapokra épül. Ezen kívül a New York Times, a Forbes vagy a Mashable valamint Jay-Z és Russel Brand holnapjai is WordPress oldalak.

Több mint 55 000 plugin érhető el

És minden nap egyre több! A WordPress egy igazi közösség, amit emberek és vállalatok építenek a világ minden pontjáról, miközben a saját üzletüket is fejlesztik. A legnépszerűbb e-commerce plugin, a WooCommerce 3 millió oldalon fut. Ez a webshopok 11%-a.

Akár 5800 ingyen sablonból válogathatsz

Emellett a WordPress minden évben új alap sablonokat ad ki. Az ingyenes sablonok között a Divi és a Genesis a legnépszerűbbek. Mindketten az oldalak 10%-án van telepítve. A fizetősök között az Avada a király 510 000 letöltéssel.

A fontosabb frissítéseket Jazz zenészekről neveznek el

A WordPress core fejlesztői imádják a jazz zenét. A véletlen műve, hogy a WordPress.com cége, az Automattic, pont San Francisco-ban zárta be irodáját. Az alkalmazottak inkább dolgoztak otthonról, minthogy irodába járjanak.

U.I.: Saját honlap idításához a „HHE2A0COJQ” kuponnal 25% kedvezményt adunk WordPress tárhelyeink díjából weboldalunkon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük