Kategóriák
Uncategorized

Top érvek a saját honlap mellett

Készítettünk egy oldalt kifejezetten egyéni vállalkozóknak számára, ahol kifejtjük a főbb technikai lépéseket azoknak is, akik nem tartják magukat „technikai embernek”.

A Websupportnál hiszünk abban, hogy a web mindenki számára nyitott hely. Nem gondoljuk, hogy 2022-ben a weboldal készítés öröme kizárólag a „kockák” kiváltsága lenne. Szerencsére számos olyan eszköz adott, amivel el lehet indulni, és egy célnak megfelelő, de kezdetleges honlap is jobb ötlet, mint a véletlenre bízni a dolgokat – főleg egy egyéni vállalkozás esetében.

De miért van szükséged saját honlapra?

Magyarországon csaknem félmillió aktív egyéni vállakozás van bejegyezve. Sokaknak van honlapja, mások a saját Facebook és Instagram oldalukra esküsznek. A többiek pedig olyan tevékenységet végeznek, ahol a digitalizáció kevésbé fontos.

Ha az utolsó két csoportba tartozol, akkor ideje fontolóra venni a saját weboldal ötletét. Nézzük meg az okokat részletesebben.

  1. Mindenki online keres

    Mikor eszedbe jut, hogy szükséged van valamire, akkor előveszed a mobiltelefonod és rákeresel. Ha nincs honlapod, akkor nehezebben fognak megtalálni a potenciális vevőid, ügyfeleid.

  2. Személyre és cégre „szabható”

    A saját honlap teljesen az irányításod alatt áll, így úgy fog kinézni, ahogy te szeretnéd. A színek, elrendezés, tartalom, stb. mind kifejezi, hogy milyen a személyes márkád és segít azt építeni.

  3. Stabil online jelenlétet ad

    Sajnos egyre többet hallani letiltott Facebook és Instagram oldalakról, hirdetési fiókokról. A saját honlap mindig online lesz, számíthatsz rá akkor is, amikor a többi platform éppen leáll.

  4. A versenytársaidnak is van/lesz

    Járj egy lépéssel a konkurencia előtt és kezdj bele a honlap építésbe még időben! Ha már van honlapjuk, akkor tanulmányozd és gondold át miben lehetne a tiéd még jobb!

  5. Üzleti funkciókkal támogat

    Online időpontfoglalás, ajánlatkérési űrlap, házhozszállítás kérése, feliratkoztatás, adatgyűjtés stb. Weboldaladat számos olyan üzleti funkcióval bővítheted, amik segítenek az üzleti növekedésben.

  6. Webshoppal kibővíthető

    Külön pontot érdemel mert nagy szerepe van az egyéni vállalkozók életében. Segít a vállalkozásod bevételének növelésében, nem csak fizikai termékeket, de pl. tanfolyamokat is értékesíthetsz.

  7. Marketing tevékenység alapja

    Lehet, most tele vagy vevőkkel és ügyfelekkel. De mi történik, ha bármiféle ok miatt elveszted őket, vagy épp újakat szeretnél? Az online marketing feltétele egy weboldal.

Nem vagy egy „technikai” ember? Szerencsére, már nem akadály.

Ezért raktuk össze a lépésről-lépsre oldalunkat, ahol bevezetünk az online világba. Itt leírjuk, hogyan érdemes elkezdeni. Ha esetleg nincs időd most megnézni akkor egy gyors összefoglaló:

Saját webcím (domain) lefoglalása

Ez az első és legegyszerűbb lépés a .hu (vagy más végződésű) cím lefoglalása. Talán a legolcsóbb is. Webcímet akkor is megéri foglalni, ha csak később szeretnél honlapot készíteni, hiszen a Websupportnál két évre csak 2500 Ft.

Tárhely kiválasztása

A tárhely, ahol majd a honlapod lakik. Mérete attól függ, hogy mennyi kép, videó, stb tartalom lesz az oldaladon.

A weboldal elkészítése

Készítheted te magad is, vagy kiadhatod a feladatot egy hozzáértő szakembernek, vagy ismerősnek. Itt bővebben írtunk róla, hogy mit mondj a honlapfejlesztőnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük