Kategóriák
Uncategorized

WordPress tárhely és domain: Hogyan válaszd ki a legjobbat?

Tudtad, hogy jelenleg körülbelül 810 millió honlap használja a WordPress-t, ami az interneten található összes weboldal 43%-a? Ezzel pedig a WordPress 63,1%-os részesedéssel rendelkezik a tartalomkezelő rendszerek (CMS) piacán, ami több mint tízszerese a legközelebbi versenytársának.¹

Ha te is weboldal készítését tervezed, akkor érdemes elolvasnod cikkünket, amelynek segítségével megismerheted az alapokat és megtudhatod hogy válassz WordPress tárhely és domain szolgáltatót.  

Mi az a WordPress?

A WordPress egy nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer (CMS), amely kiválóan alkalmazható honlapok, webshopok és blogok létrehozására, valamint kezelésére. 

WordPress előnyei

A WordPress számos előnye közül a legfontosabbak:

  • Felhasználóbarát: A WordPress könnyen kezelhető adminisztrációs felülettel rendelkezik, így akár kezdőként is könnyen létrehozhatsz és frissíthetsz tartalmat a weboldaladon.
  • Sablonok és bővítmények: A WordPressben rengeteg előre elkészített sablon (téma) áll rendelkezésedre, amelyek segítségével könnyen testreszabhatod vagy megváltoztathatod weboldalad kinézetét. Emellett számos bővítmény (plugin) is elérhető, amelyekkel könnyedén hasznos funkciókat adhatsz a honlapodhoz.
  • Folyamatos fejlesztések: A WordPress folyamatos és dinamikus fejlesztéseinek illetve frissítéseinek köszönhetően a platform mindig naprakész és biztonságos marad, emellett pedig képes reagálni az új trendekre és technológiákra is.

A WordPress segítségével tehát átlagos felhasználóként is könnyedén létrehozhatsz és kezelhetsz egy funkcionális weboldalt anélkül, hogy mélyreható programozási ismeretekkel rendelkeznél.

A WordPress weboldalad elindításához szükséged lesz két alapvető szolgáltatásra: a WordPress tárhelyre és domainre.  

WordPress tárhely és domain: a legfontosabb tudnivalók

A WordPress alapú weboldalad működéséhez nélkülözhetetlen a megfelelő web hosting azaz tárhely, illetve domain szolgáltató kiválasztása. 

A WordPress tárhely a honlapodon lévő adatok (képek, szövegek, kódok stb.) elhelyezésére és tárolására szolgáló szerver, amelynek minősége, megbízhatósága, illetve sebessége alapvetően befolyásolja a weboldalad teljesítményét. 

A WordPress domain a WordPress alapú weboldalad elérhetőségét biztosító egyedi név. Domain névnek vagy tartomány névnek is nevezik. A domain-t regisztrálni kell majd ezt követően általában éves vagy kétvéves díjfizetéssel lehet meghosszabbítani. 

Tudj meg minden fontos információt a webtárhelyekről korábbi cikkünkből.

WordPress webtárhely szolgáltató: hogyan válaszd ki a legjobbat?

A különböző WordPress tárhely lehetőségek között megosztott, virtuális vagy dedikált szerverek, valamint felhőalapú szolgáltatások szerepelnek. A választásnál mindenképp vedd figyelembe az alábbi szempontokat:

  • Teljesítmény: Olyan WordPress tárhely szolgáltatót válassz, amely garantálja a maximális teljesítményt. Ez ugyanis kiemelkedően fontos a weboldalad betöltési sebessége és elérhetősége szempontjából.
  • Támogatás: Lényeges, hogy a szolgáltatód ügyfélszolgálata bármikor elérhető legyen, ha szükséged van rá. Technikai problémák ugyanis nem csak hétköznap és munkaidőben adódhatnak. 
  • Biztonság: Kiemelkedően fontos, hogy a webtárhely szolgáltatód biztonságosan tárolja a weboldalad adatait. A többszintű védelem és a rendszeres biztonsági frissítések legyenek alapkövetelmények a szolgáltatód felé.
  • Skálázhatóság: Ha terveid szerint a weboldalad növekedni fog, olyan WordPress tárhely szolgáltatót válassz, amely lehetővé teszi számodra a gördülékeny skálázhatóságot.

Mit érdemes tudni az ingyenes WordPress tárhelyről?

Bár léteznek ingyenes WordPress tárhely szolgáltatások, ezek gyakran korlátozott lehetőségeket és erőforrásokat biztosítanak, emelett pedig kéretlen reklámokat is megjeleníthetnek a weboldaladon. 

Talán elsőre úgy tűnhet, hogy az ingyenes WordPress tárhelyet választva olcsóbban elindítható egy weblap projekt, azt azonban fontos szem előtt tartani, hogy a domain szolgáltatásért, a biztonságot jelölő SSL tanúsítványért, valamint a WordPress kezeléséért jellemzően fizetni kell.

WordPress domain: ezeket tartsd szem előtt

Járj utána, hogy a webtárhely szolgáltatód tud-e segíteni a WordPress domain kezelésében. Ha igen, akkor érdemes megfontolni, hogy egy kézben tartsd mindkettőt, mivel ez lényegesen leegyszerűsítheti a weboldalad adminisztrációját. 

Emellett fontos, hogy egyedi és könnyen megjegyezhető domain nevet válassz. A cél az, hogy a domain neved tükrözze a vállalkozásod vagy tartalmad lényegét, miközben könnyen azonosítható és emlékezetes marad a látogatók számára.

Miért válaszd a Websupport tárhely és domain szolgáltatást WordPress weboldaladhoz?

Ha a fentiek meggyőztek arról, hogy te is a világ egyik legnépszerűbb tartalomkészítőjével építsd fel a weboldalad, akkor itt az ideje, hogy megtudd miért érdemes ránk bíznod a WordPress tárhely és domain kezelést

Gyors és biztonságos WordPress hosting 

Tisztában vagyunk vele, hogy a weboldalad biztonsága kritikus fontosságú, ezért a legfejlettebb technológiai eszközökkel vigyázunk rá. WordPress honlapodat automatikus frissítésekkel, proaktív szűrésekkel, biztonsági pluginokkal, valamint SSL tanúsítvánnyal és automatikus HTTPS-re való átirányítással védjük. Emellett pedig hozzáférés-védelmet, kétlépcsős azonosítást, illetve GEO IP és IP védelmet is biztosítunk.

A gyorsaságról nagy teljesítményű szervereink, a többszintű cache és a megbízható infrastruktúránk gondoskodik. Ez utóbbinak köszönhetően WordPress tárhely szolgáltatásunk 99,99% elérhetőséggel bír.

Professzionális hosting a WordPress weboldalad számára

Mindegy, hogy a blogod, az induló, vagy már meglévő vállalkozásod, esetleg webshopod számára keresel WordPress tárhelyet. A Websupportnál minden igényre van professzionális megoldásunk. Hosting csomagajánlataink igazodnak a különböző méretű és típusú weboldalakoz. 

Magyar nyelvű, segítőkész ügyfélszolgálatunkat a hét bármely napján eléred. A WebAdmin felületet pedig úgy alakítottuk ki, hogy gyorsan és könnyen megtanulhasd a használatát. WordPress weboldalad növekedését pedig korlátlan mennyiségű aldomainnel és multihosting szolgáltatással támogatjuk. 

Lépj szintet velünk a WordPress használatában

A fentieken túl az alábbi előnyökkel jár számodra, ha a Websupportot választod WordPress tárhely és domain szolgáltatódként:

  • Könnyített pálya a weblap kezelésben: A manageWP szolgáltatás végtelenül leegyszerűsíti a WordPress weboldalad karbantartását.
  • Vigyázunk az adataidra és weboldalad tartalmára: Automatikus biztonsági másolatot készítünk minden webes fájlról, adatbázisról és e-mailről, így garantáljuk, hogy ne vesszen el semmi, és ha szükséges, néhány kattintással helyreállíthasd a weboldalad tartalmát. 
  • A legnépszerűbb pluginok bevetésre készen: A WordPress leghasznosabb pluginjait előre elkészítjük neked, így könnyebb lesz a weboldalad keresőoptimalizálása, valamint gyorsabbá és biztonságosabbá tétele is.
  • Gördülékeny WordPress multisite kezelés: A webhosting szolgáltatásunk probléma nélkül tudja kezelni a WordPress multisite weboldalakat egy WordPress fiókon belül.

Váltanál meglévő WordPress tárhelyedről? 

Akkor is tudunk megoldást kínálni számodra, ha már van WordPress weboldalad, de nem vagy elégedett a jelenlegi tárhelyeddel és szolgáltatóddal. Nem csak díjmentesen költöztetheted hozzánk az oldaladat, de arról is gondoskodunk, hogy ne kelljen dupla tárhely díjat fizetned. Az első éves költségeket ugyanis mi álljuk. 

Ha további kérdésed van a WordPress tárhely szolgáltatásunkkal kapcsolatban, keresd ügyfélszolgálatunkat. Kollégáink készséggel állnak rendelkezésedre.

WordPress tárhely és domain: mi a következő lépés?

A WordPress a világ egyik leggyakrabban használt tartalomkezelő rendszere, a jelenlegi weboldalak majd fele ennek a platformnak a segítségével készült. Népszerűségének fő okai a könnyű kezelhetőség, a folyamatos fejlesztések, valamint a számtalan sablon és plugin amellyel egyszerűen felépíthetővé válnak a honlapok. 

A stabil, biztonságos és gyors működés érdekében fontos, hogy a megfelelő WordPress tárhelyet és domaint válaszd weboldalad számára. A Websupport átfogó és professzionális hosting megoldást nyújt WordPress oldalad számára. Próbáld ki ingyen, szerintünk nem fogsz csalódni!

És hogy mi a teendő, ha már megvan a WordPress tárhely és domain? A következő lépés a weboldal létrehozása lesz. Következő cikkünkben erről olvashatsz részletesen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük