Kategóriák
Uncategorized

Saját weboldal létrehozása: Útmutató lépésről-lépésre

Akár a cégedet vagy a márkádat, akár a személyes projektjeidet szeretnéd megismertetni a világgal, egy honlapra biztosan szükséged lesz. Szerencsére a saját weboldal létrehozásának manapság már nem kell sem költségesnek, sem bonyolultnak lennie. 

Cikkünkből megismerheted a weboldal készítés lépéseit, hasznos tippeket adunk a folyamathoz és egy kedvező alternatívát is bemutatunk, amellyel akár egy óra alatt igényes és professzionális honlapod lehet.

Vágjunk is bele!

Miért fontos, hogy legyen weboldalad?

A weboldal a vállalkozásod vagy branded arca a digitális világban. Nélküle szinte elképzelhetetlen a márkád, a szolgáltatásaid vagy termékeid megismertetése a célcsoportoddal. 

Egy optimális és rendszeresen karbantartott honlap számos előnyt nyújhat:

  • Online jelenlét: A weboldalad legkézenfekvőbb előnye, hogy a nap 24 órájában elérhető, ami lehetővé teszi, hogy potenciális ügyfelek bármikor tájékozódhassanak a termékeidről vagy szolgáltatásaidról, anélkül, hogy nyitvatartási időhöz kellene alkalmazkodniuk.
  • Hitelesség: A mai digitális világban az emberek legtöbbször az interneten tájékozódnak, mielőtt döntést hoznának. Aki nincs online, nem is létezik – tartja a mondás. Egy jól strukturált, informatív weboldal létrehozása hozzájárul a hitelességedhez és megerősítheti céged vagy vállalkozásod szakmai imázsát.
  • Kommunikáció: A weboldaladon keresztül közvetlenül kommunikálhatsz a látogatókkal kapcsolatfelvételi űrlapok és chat lehetőségek segítségével.
  • Online marketing: Egy jól optimalizált weboldal létrehozása lehetőséget biztosít a digitális marketing tevékenységekhez, beleértve a tartalommarketinget, keresőoptimalizálást (SEO) és közösségi média integrációt. Ezek révén organikus módon növelheted a látogatottságot, erősítheted a márka ismertséget, és javíthatod az online jelenlétedet, fizetett hirdetések nélkül.

Weboldal létrehozása: mitől lesz jó egy honlap?

Egy weboldal létrehozásakor számos tényezőt figyelembe kell venni ahhoz, hogy az a későbbiekben valóban jól funkcionáljon és megfelelően ellássa a feladatát.

A gyors betöltési idő kulcsfontosságú mind a felhasználói élmény, mind a keresőmotorok rangsorolása szempontjából. A mai felgyorsult világban senki sem szeret várakozni, így ha egy honlap túl lassan tölt be, a látogatók nagy valószínűséggel hamar elnavigálnak onnan. A felhasználók megtartása érdekében a weboldalnak tehát villámgyorsan be kell betöltenie, így a keresőmotorok is előnyben részesítik majd.

Emellett az oldalnak könnyen kezelhetőnek, logikus felépítésűnek és jól értelmezhetőnek kell lennie, hogy a látogatók gyorsan megtalálhassák a számukra fontos információkat. Ehhez a felhasználóbarát design és tartalom elengedhetetlen. 

A mobilbarát kialakítás is alapvető fontosságú, hiszen manapság a legtöbben okostelefonjukról böngészik a netet. A weboldalnak tehát alkalmazkodnia kell a kisebb képernyőméretekhez is, biztosítva ezzel a zökkenőmentes felhasználói élményt minden eszközön.

Fontos, hogy a weboldal létrehozásával nem ér véget a feladat, a folyamatos karbantartás ugyanis elengedhetetlen a megfelelő működéshez. A tartalom naprakészen tartása, a biztonsági és egyéb frissítések elvégzése, a funkciók ellenőrzése, a domain és a tárhely megújítása, mind-mind része a honlap fenntartásával járó feladatoknak.

biztonsági és egyéb frissítések elvégzése, a funkciók ellenőrzése, a domain és a tárhely megújítása, mind-mind része a honlap fenntartásával járó feladatoknak.

Végül, de nem utolsósorban, a biztonság is lényeges. Az adatok biztonságának és a felhasználók személyes adatainak védelmére irányuló intézkedéseket be kell építeni a weboldal létrehozási folyamatába, hogy fenntartsa a látogatók bizalmát, illetve hogy megfeleljen a jogszabályi követelményeknek.

Hogyan készíts weboldalt: önállóan vagy szakemberrel?

Egy weboldal létrehozása önállóan és szakember segítségével is lehetséges. Ma már számos olyan felhasználóbarát rendszer létezik, amely végigvezet a honlap készítés folyamatán. Így alapvető technikai tudás birtokában, akár egyedül is felépítheted a saját weboldaladat. Az önállóan létrehozott weboldalad felett teljes irányítást kapsz és a kezdeti költségeket is csökkentheted. 

Saját weboldal létrehozása lépésről-lépésre

Ha fontolóra vetted, hogy saját magad készítsd el a weboldalad, akkor az alábbi lépéseket kövesd:

  1. Lépés: Domain kiválasztás és regisztráció

Egy weboldal létrehozásának első lépése a domain kiválasztása. A domain a honlapod egyedi címe, pl. www.websupport.hu. Két részből áll: a honlap címéből (websupport) és a kiterjesztésből (.hu). Ez utóbbi lehet .com, .eu, .info és még több száz más opció is. 

Egy  jó domain könnyen megjegyezhető, tartalmaz kulcsszavakat a weboldal témájával kapcsolatban, és akár a nevet vagy cégnévet is magában foglalja a könnyebb azonosítás érdekében.

2. Lépés: Web hosting, azaz a tárhely kiválasztása

A weboldal létrehozásának következő lépése a webhosting szolgáltató kiválasztása. A webhosting magyarul tárhely szolgáltatást jelent. Ahogy a neve is mutatja abban segít, hogy tárolja a weboldalad adatait és elérhetővé tegye azt a látogatók számára. A tárhelyszolgáltatód kiválasztásakor legyél nagyon körültekintő, ha ugyanis nem elég stabil és megbízható a szolgáltatás, akkor az veszélyeztetheti a weboldalad megfelelő működését és biztonságát.

A webhosting szolgáltatások különböző szinteken és funkciókkal érhetők el, attól függően, hogy milyen igényeid vannak.

Ha további információt szeretnél tudni arról, hogy mi az a webtárhely és hogyan válaszd ki a legjobbat, akkor olvasd el korábbi cikkünket a témában. 

3. Lépés: Tartalomkezelő (CMS) kiválasztása

A telefonos alkalmazások és honlapok jelentős része különböző programozók és fejlesztők munkája. Ez viszont nem jelenti azt, hogy neked is programozói vagy webfejlesztői ismeretekre lenne szükséged egy weboldal létrehozásához. Manapság ugyanis már rendelkezésre állnak olyan eszközök, amelyek segítségével alapvető informatikai ismeretek birtokában gyorsan és könnyen létrehozhatsz weboldalt a vállalkozásod vagy céged számára.

Az egyik legnagyobb ilyen felhasználóbarát tartalomkezelő rendszer a WordPress. A WordPress tárhelyről és domainről korábbi cikkünkből tudhatsz meg további információt. 

4. Lépés: A weboldal felépítése és tartalom feltöltése

A szolgáltatók kiválasztása után megkezdődhet a weboldal létrehozása, és tartalommal való feltöltése.

  • Sablonok és pluginek használata: A sablonok olyan előre elkészített dizájnok és elrendezések, amelyek segítenek meghatározni a weboldal megjelenését és felépítését. Ezek a kész dizájn keretek lehetővé teszik, hogy gyorsan és egyszerűen alapozz meg egy esztétikus és funkcionális weboldalt. A pluginok, vagy bővítmények pedig olyan kiegészítő alkalmazások, amelyek különböző funkciókat adnak hozzá a weboldaladhoz. Ezek lehetnek például kapcsolati űrlapok, galériák, SEO-optimalizáló eszközök vagy akár a közösségi média oldalaid összekötése a weboldaladdal. 
  • Keresőbarát tartalomstratégia: Ha rendelkezel keresőoptimalizálási tapasztalattal, végezz kulcsszókutatást és az alapján töltsd fel tartalommal az oldalad, a címeket, meta leírásokat és képleírásokat. Ha nincsenek SEO ismereteid, szervezd ki ezt a feladatot egy szakértőnek. 

A keresőoptimalizált és felhasználóbarát tartalom kiemelt fontosságal bír, mivel ez segít a jobb rangsorolásban a keresőmotorokban, javítja a felhasználói élményt, és növeli az organikus forgalmat a weboldaladon. Fontos, hogy magas minőségű képeket használj, mivel ezek hozzájárulnak a weboldal esztétikájához, valamint a felhasználói élmény javításához.

5. Lépés: Működés és funkciók tesztelése

A weboldal létrehozásának utolsó lépése az oldal élesítése előtt, a működés és a funkciók ellenőrzése. Teszteld le az összes oldalt mobilról és tabletről is, ellenőrizd a linkeket, a kapcsolatfelvételi űrlapokat és más funkciókat. Bizonyosodj meg róla, hogy minden jól működik.

Ha ez így elsőre kicsit bonyolultnak tűnik, akkor olvass tovább, mert van egy megoldásunk számodra.

Hogyan segíthet a Websupport a weboldalad létrehozásában?

Ha készen állsz, hogy megvalósítsd ötleteid online, akkor a Websupportnál teljes körű támogatást nyújtunk számodra a weboldalad létrehozásának minden lépésében. Számíthatsz ránk a domain regisztrációban, átregisztrációban és átirányításban is. Professzionális és biztonságos hosting szolgáltatást nyújtunk weboldalad számára, ha szeretnéd, WordPress tárhely formájában.

Saját weboldal létrehozása kódolás nélkül: Kliki 

Tudjuk, hogy egyéni vállalkozóként, vagy kisebb cégként szeretnéd minél gyorsabban és költséghatékonyabban megalapozni az online jelenléted. A Kliki pont ebben segít. 

Ha szeretnél saját honlapot létrehozni néhány óra alatt, amely igényes és funkcionális, akkor a Kliki weboldal készítés szolgáltatásunkat mindenképp érdemes kipróbálnod. 

Előre elkészített weboldal sablonjainkat könnyen az ízlésedhez és márkád stílusához igazíthatod. A weblapok elemeit pedig villámgyorsan egymásra építheted, az igényeidnek megfelelően. Ehhez pedig professzionális minőségű fotókat is adunk.

A Kliki szolgáltatással weboldalad létrehozása mellett e-mail címet is kaphatsz, saját domain-el a kukac után, így azonnal nekivághatsz a professzionális munkának.

Izgalmasan hangzik? Próbáld ki a Kliki demo-t, hogy első kézből megtapasztalhasd mennyire gyors és egyszerű is lehet egy weboldal létrehozása.
Ha pedig további kérdésed van a Kliki-vel vagy más szolgáltatásunkkal kapcsolatban, akkor keresd ügyfélszolgálatunkat. Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésedre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük