1. Tudásbázis
 2. The Hosting
 3. Kimenő levelek kiszolgálójának hitelesítése
 1. Tudásbázis
 2. E-mail
 3. Kimenő levelek kiszolgálójának hitelesítése

Kimenő levelek kiszolgálójának hitelesítése

A teljesség igénye nélkül a leggyakrabban használt levelező programokhoz alább talál egy-egy leírást, melyek segítségével könnyedén beállíthatja, hogy a kimenő levelek kiszolgálójának hitelesítését:

Thunderbird:

 1. Nyissa meg a Thunderbird menüjét a program jobb felső sarkában látható három vízszintes vonalból álló ikonra kattintva, majd válassza ki a „Postafiók beállításai” lehetőséget.
 2. A megjelenő ablakban, a bal oldalon látható témakörök közül válassza ki a „Levélküldő kiszolgáló (SMTP)” lehetőséget.
 3. Az aktuálisan használt, alapértelmezett levélküldő szervert jelölje ki egy kattintással, majd ezután kattintson a „Szerkesztés” gombra.
 4. A megjelenő ablakban a „Hitelesítési módszer” lehetőségnél, a legördülő menüből válassza ki a „Jelszó, nem biztonságos átvitel” lehetőséget. Ha itt a „Felhasználói név” mező nem lenne kitöltve, akkor oda írja be a teljes e-mail címét, mivel a hitelesítésnél felhasználónévnek csak azt fogadja el a szerverünk.
 5. Ezután kattintson az „OK” gombra, hogy visszatérjen az SMTP beállításokhoz. Végül pedig ott is kattintson az „OK” gombra.

Microsoft Outlook:

 1. A felső menüsorban kattintson az „Eszközök”, majd a „Fiókbeállítások” lehetőségre.
 2. A megjelenő ablakban válassza az „E-mail” lehetőséget a felső menüsorból, itt láthatja majd a programba felvett fiókok listáját. Válassza ki a használt fiókot klikkeléssel, majd kattintson a postafiók lista feletti menüsorban látható „Módosít” gombra.
 3. A megjelenő ablakban kattintson a „További beállítások” gombra.
 4. A megjelenő ablakban válassza ki a felső menüsorból a „Kimenő levelek kiszolgálója” lehetőséget.
 5. Ebben az ablakban jelölje be, hogy „A kimenő levelek kiszolgálója (SMTP) hitelesítést igényel” majd jelölje be „A bejövő levelek kiszolgálójával azonos beállítások használata” lehetőséget is.
 6. Ezután kattintson az „OK” gombra.
 7. Ezzel visszatérhet az általános beállítások ablakába, majd itt kattintson a „Tovább” gombra.
 8. Végül a megjelenő ablakban kattintson a „Befejezés” gombra.

Megjegyzés: Amennyiben Outlook 2010 vagy afeletti verziót használ, akkor az e-mail fiókokat a „Fájl” menüben, az „Info/Információk” lehetőség alatt találja. Ebben az ablakban a „Fiókbeállítások” lehetőségre kell kattintania. Itt fogja tudni a fentieket beállítani.

Windows Live Mail:

 1. A bal felső sarokban látható kék alapszínű ikonra kattintva nyissa meg a program legördülő menüjét, majd itt kattintson a „Beállítások” majd azon belül az „E-mail fiókok” lehetőségre.
 2. A megjelenő ablakban válassza ki a nálunk használt fiókját klikkeléssel. Ezután pedig kattintson a „Tulajdonságok” gombra.
 3. A megjelenő ablakban válassza ki az ablak tetején lévő fülek közül a „Kiszolgálók” lehetőséget.
 4. Ebben az ablakban a „Kimenő levelek kiszolgálója” rész alatt jelölje be, hogy „A kiszolgáló hitelesítést igényel”, majd kattintson a mellette lévő „Beállítások” gombra.
 5. A megjelenő ablakban válassza ki „A beérkező levelek kiszolgálójával azonos beállítások használata” lehetőséget. Majd kattintson az „OK” gombra.
 6. Ezután visszakerül a fiókja beállításainak ablakába, itt kattintson az „Alkalmaz”, majd „OK” gombra.
 7. Végül indítsa újra a Windows Live Mail programot.

Mac Mail:

(Mivel a legtöbb esetben angol nyelven használják ezt a programot, így a leírás is az alapján készült):

 1. A programban kattintson a „Mail” -> „Preferences” végül az „Accounts” lehetőségre.
 2. Válassza ki a listából a használt fiókot, majd az „Account information” lehetőséget az ablak jobb oldalán. Itt az „Outgoing Mail Server (SMTP)” résznél kattintson a mellette lévő lenyíló menüsorra és válassza ki az „Edit SMTP Server List…” lehetőséget.
 3. A megjelenő ablakban az „Authentication” mezőt állítsa „Password” értékre.
 4. A „User Name” és a „Password” mezőnél adja meg a teljes e-mail fiókja nevét és a hozzá tartozó jelszavát.
 5. Végül kattintson az „OK” gombra, majd zárja be a fiókok beállításait tartalmazó ablakot.
Frissítve: 3. december 2018

Hasznos volt ez a cikk?

Kapcsolódó cikkek

Need Support?
Can't find the answer you're looking for?
Contact Support