Kategóriák
Ötletek és tippek Tech

Minőségi podcastok dizájnerek, marketingesek és programozók számára

Nincs időd rendszeresen követni a legújabb híreket és trendeket? Tájékozódj és inspirálódj cikkünkben felsorolt podcastok által a dizájn, marketing, business és programozás világában. Ezeket a hanganyagokat vezetés, sportolás vagy akár heverészés közben is meghallgathatod.

Podcastok dizájnereknek:

Adventure In Design w/ Mark Brickey

Dizájner témák szórakoztató formában tálalva? Mark Brickey podcastjai pontosan ilyenek. A Hero Design Studio szerzője és vendégei a dizájn egyes ágazatainak szentelik figyelmüket. A végeredmény mögött megbújó konkrét, kreatív kimenetekkel és folyamatokkal is foglalkoznak. A napi podcastok száma meghaladja a 600 részt, amelyeket iTunes-on vagy SoundCloude-on keresztül is meghallgathatunk.

Design Matters w/ Debbie Millman

Az első, így a legrégebbi podcast a dizájnról és a vizuális művészetekről a főszerepben Debbie Millman-nel, aki különböző személyeket hív meg a dizájn, művészetek, zene és a szövegalkotók világából szerteágazó vitáihoz. A beszélgetéseket közvetlenül a podcast honlapján vagy a SoundCloude-on hallgathatjuk meg.

99% Invisible

Ezeket a podcastokat nem véletlenül említjük meg, a 99% Invisible a legismertebb dizájn podcast. Az egyes részek témája pontosan az, ami a podcast elnevezésében szerepel.  A dizájn összetett folyamatok sorozata, amely a végtermék 99%-át alkotja. Az, amit mi végeredményként látunk, az egész folyamatnak csupán az 1%-a. Hallgasd meg a honlapon megtalálható podcastokat, és tudd meg, miképp tervezik meg a mozgólépcsőket, a hajókonténereket vagy az elektromos infrastruktúrákat!

Podcastok marketingeseknek:

Marketing School w/ Neil Patel & Eric Siu

A podcastokat rövid, körülbelül 10 perces napi részek alkotják, amelyek a digitális és az online marketingre helyezik a hangsúlyt. A szerzőpáros – Neil Patel és Eric Siu – világszinten is elismert szakemberek, akik már jó hosszú múltra tekintenek vissza ezen a területen. A podcast célja, hogy hasznos marketing tippekkel szolgáljon a hallgatóknak mindennap. Ezeket a hanganyagokat megtalálhatjátok az iTunes-on.

Social Media Marketing w/ Michael Stelzner

A rendszeres podcast az online marketingre, azon belül leginkább a közösségi médiára fókuszál. Az adás backstage-ében a Social Media Examiner áll, amely a legnagyobb “social” magazin és influencer a világon. A szerzők ezekben a podcastokban a legfrissebb újdonságokat mutatják be a közösségi hálózatok világából. Ha nincs időd elolvasni a napi aktualitásokat, akkor ezt a podcastot neked találták ki! iTunes-on vagy Tuneln-en meghallgathatod a legjelentősebb heti történéseket minden pénteken.

Copyblogger FM w/ Sonia Simone

Bloggereknek, szövegíróknak vagy egyéb szövegalkotóknak szóló podcast. A szerző minden héten meghív egy-egy vendéget, akivel megbeszéli az aktuális trendeket a copywriting, a tartalom- és az e-mail marketing területéről. Ez a podcast is az iTunes-on található meg.

The GaryVee Audio Experience /w Gary Vaynerchuk

Ha ismered Gary-t, aki leginkább vlogjairól híres, ám nincs időd megnézni az összes videóját, ez a podcast jelentheti a megoldást, ugyanis ez tartalmazza Gary videóinak, beszélgetéseinek és a Q&A részek vágott verzióit. Iratkozz fel Gary podcastjára, és tegyél szert egészséges motivációra és inspirációra mindennap, hogy azt a vállalkozásodban kamatoztathasd.

Podcastok programozóknak:

The Changelog

Heti podcast, amely szerteágazó beszélgetéseket sugároz a legjobb szoftverfejlesztő szakemberekkel. A vendégeket programozók, hackerek és innovátorok alkotják. Nemcsak kódolással foglalkoznak, hanem az azokat megalkotó emberekkel és közösségekkel is. A 250 részt is meghaladó hanganyag meghallgatható iTunes-on vagy a podcast honlapján.

CodeNewbie

Ahogy azt az elnevezés is sugallja, a podcast témái leginkább kezdő programozóknak szólnak. A szerző Saron Yitbarek, aki különböző, érdekes vendégeket hív meg, hogy elmeséljék, miképp kezdtek el programozni, hogyan kapták meg az első munkájukat, és milyen nehézségeket kellett leküzdeniük ahhoz, hogy oda jussanak, ahol most vannak. Ezeket az inspiratív, kezdő programozókra fókuszáló hanganyagokat az iTunes-on találod meg.

JavaScript Jabber

JavaScriptről és azok frameworkjeiről, valamint front-end fejlesztésről szóló podcast. A best practices-t és kódolási technikákat kiveséző beszélgetéseket iTunes-on hallgathatod meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük