Kategóriák
Ötletek és tippek Tech

Milyen egy jó üzleti email cím?

Állásinterjún vagy ügyféllel való találkozásnál valószínűleg Te sem a szakadt farmeredben és egy igen figyelemfelkeltő pólóban jelesz meg – bármennyire menő is legyen az a póló. Az első benyomás igenis fontos, és bár sokan mondják, hogy „ne ítéld meg a könyvet a borítója alapján”, mégsem teszünk máshogy. Az üzleti életben pedig az első benyomás még fontosabb, mint a magánéletben.

Sokszor az első benyomást nem feltétlenül az öltözet vagy az ápolt külső jelenti, hanem egy egyszerű email cím. Üzleti email címednek tükröznie kell professzionalitásod, és azt, hogy büszkén és elkötelezetten viseled vállalatod nevét magadon.

Biztosítsd szakmai identitásod a domaineddel megegyező email címmel!

A domain név kiválasztása egy alaposan átgondolt feladat mindenki számára. Ha már kiválasztottad azt a domain nevet, ami vállalatodat fogja a legmegfelelőbben reprezentálni, akkor már egy nyerő pozícióból indulhatsz. A domain nevednek megfelelő email címmel professzionálisan jelenítheted meg magad, és segíthetsz ügyfeleidnek is elhelyezni téged a vállalkozások világában.

Legyél Te is megbízható szakember!

Egy-egy email olyan lehet, akár egy virtuális kézfogás. Bemutatkozol, felkelted a címzett érdeklődését, amiből akár kedvező partneri kapcsolat is kialakulhat. De ezt csak úgy érheted el, ha az email címed pontosan azt közli a címzettel, amit kell és amit Te szeretnél! Ha egy általános Gmail, Hotmail email címről érkezik egy levél, kevésbé fognak komolyan venni, kevésbé leszel tekintélyes szakember a felhasználók szemében.

Különböztesd meg magad a versenytársaidtól!

Különösen a niche piacokon, apró részletek is segíthetnek, hogy elhatárold magad a versenytársaidtól. Ha minden email ugyanolyan általános címről érkezik, akkor mégis, hogy fogják tudni megkülönböztetni a felhasználók az egyes vállalkozásokat? A domain név fog segíteni abban, hogy elhelyezd magad az éterben, és márkádat felismerhetővé tedd.

Megéri a befektetést!

Lehet, hogy a számodra nem tűnik fontosnak, de ügyfeleid számára meghatározó lehet egy profi email cím. Nemcsak azt sugallja, hogy elkötelezett szakember vagy, hanem azt is közvetíti feléjük, hogy igenis vetted a fáradságot, időt és pénzt fektettél bele, hogy komoly, szakmai email címet hozz létre. A profizmus mindig kifizetődő!

Nem csak a vége számít!

Arról tehát már megbizonyosodtunk, hogy mindenképp érdemes saját domain neves email címet használni. De mi legyen az email cím elejével? Nem mindegy, hogy személyes vagy személytelen előtagot használunk! A saját neved bizalmat, profizmus, személyes megközelítést fog sugallni a címzettek felé, ezt mindenképpen érdemes figyelembe venni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük