1. Tudásbázis
  2. Business Mail
  3. Business Mail – Fájlok és dokumentumok

Business Mail – Fájlok és dokumentumok

A Business Mail szolgáltatás többféle dokumentumtípussal is működik, például Word, Excel, PowerPoint vagy PDF, amelyeket közvetlenül a WebMail-ben tudsz létrehozni (+ Új gomb), vagy feltöltheted a kész dokumentumot (Feltöltés gomb), majd a WebMail-ben elvégezheted a szükséges szerkesztéseket.

A Fájlok és dokumentumok modul csak a Premium csomagban érhető el.

A Fájlok és dokumentumok kezelését a bal oldali menüoszlopban találod a mappa ikonjára kattintva:

Fájlok feltöltése

A Fájlok és dokumentumok menüponton belül bármilyen dokumentumot feltölthetsz a tárhelyre a Feltöltés gombra kattintva. Ha a dokumentum Word, Excel, PowerPoint vagy más, hasonló formátumú, úgy ez közvetlenül szerkeszthető lesz a WebMail-en keresztül is.

Dokumentumok létrehozása és szerkesztése

Ha a feltöltött dokumentum Word, Excel, PowerPoint vagy hasonló formátumú, esetleg közvetlenül WebMail-ben készült az + Új gombra klikkelve, úgy ez közvetlenül szerkeszthető a felületen.

Ha PowerPoint prezentációt szeretnél készíteni, kattints a + Új gombra, de ez az opció akár a felső menüsávból közvetlenül is elérhető.

A létrehozásnál el kell nevezned a fájlt, majd kiválaszthatod a mappát, ahova a dokumentumot szeretnéd menteni. A fájl létrehozása után automatikusan átirányít a felület a szerkesztőbe, ahol a prezentációt elkészítheted.

Word és Excel dokumentumok létrehozásának ugyanez a menete.

Párhuzamos szerkesztés

Arra is van lehetőség, hogy a dokumentumon párhuzamosan dolgozz kollégáiddal. Ha az új dokumentumot megnyitottad és szerkeszthető, megadhatod az együttes szerkesztéshez szükséges nevet.

Törlés és törölt fájlok visszaállítása

Fájl törlése

Ha már nincs szükséged a mentett fájlra, csak kattints a jobb egér gombra és válaszd a Törlés opciót. A másik lehetőség, ha kiválasztod az adott fájlt, majd a felső menüsor Törlés gombjára kattintasz.

A törölt fájlok a Törölt elemek közé kerülnek:

Törölt fájlok visszaállítása és végleges törlése

Ha véletlenül töröltél egy fájlt és szükséged lenne rá, a bal oldali menüoszlop Törölt elemek ikonjára kattintva még visszaállíthatod, ha a jobb egér gombbal kijelölöd az adott fájlt, majd a Visszaállítás opciót választod :

A fájl ezután automatikusan visszakerül abba a mappába, ahonnan törölted.

Ha véglegesen szeretnéd törölni ezt a fájlt, a jobb egér gombbal jelöld ki, majd válaszd a Törlés opciót.

Ha a kuka teljes tartalmát szeretnéd törölni, válaszd a felső menüsávban látható Mappa ürítése lehetőséget.

A lomtárból véglegesen törölt fájlok visszaállítása nem lehetséges.

Frissítve: 6. szeptember 2023

Hasznos volt ez a cikk?

Kapcsolódó cikkek

Need Support?
Can't find the answer you're looking for?
Contact Support