1. Tudásbázis
  2. SSL tanúsítvány
  3. SSL tanúsítvány beállítása

SSL tanúsítvány beállítása

Az SSL tanúsítvány a webbiztonság alapköve. Az SSL tanúsítvány lehetővé teszi, hogy a szerver és kliens oldal, vagyis a weboldal és látogató böngészője titkosítva kommunikáljon, ezzel megakadályozva, hogy egy harmadik fél adatlehallgatással, vagy adatismétléssel módosítsa, feltörje weboldalad. Ezen kívül a tanúsítvány segít, hogy a Google megbízhatónak jelölje a weboldalt és a keresési listában előrébb sorolja.

Milyen SSL tanúsítványt válasszak?

Ha személyes weboldallal rendelkezel, elegendő egy ingyenes Let’s Encrypt tanúsítvány. Ha egy webshoppal, vagy más bejelentkező felülettel rendelkező oldalad van, akkor ajánljuk a standard SSL tanúsítványunkat. Ez a tanúsítvány automatikusan beállításra kerül vásárlás után. Amennyiben számos vagy számtalan aldomainnel rendelkezel, ebben az esetben a Multi SSL-t vagy a Wildcard SSL tanúsítványunkat ajánljuk, ami több vagy korlátlan aldomainre szól.

SSL tanúsítvány telepítése

A lenti leírásban megmutatjuk, hogyan állíthatsz be SSL tanúsítványt weboldaladhoz.

1. Jelentkezz be az admin.websupport.hu felületre.

2. A Szolgáltatások főmenü alatt válaszd ki az érintett domaint, majd kattints a bal oldali menüoszlop SSL tanúsítványok menüpontjára

3. Válaszd az Új tanúsítvány létrehozása/hozzárendelése gombot, ezek után pedig kattints a saját tanúsítvány fülre, majd add meg a tanúsítvány adatait a megfelelő mezőkben.

Lehetőséged van ingyenes Let’s Encrypt tanúsítványt is beállítania az Új Let’s Encrypt tanúsítvány fül segítségével.

Másik szolgáltatónál vásárolt tanúsítvány telepítése

  • Ha másik szolgáltatónál vásároltál korábban SSL tanúsítvány és nálunk szeretnéd használni, ebben az esetben szükséged lesz a tanúsítvány adataira: Cerificate chain (tanúsítvány lánc), Certificate (tanúsítvány), és Private key (privát kulcs).
  • Ezen adatok ismeretében be tudod állítani a tanúsítványt a szerverünkön a WebAdmin segítségével.

SSL tanúsítvány aktiválása

Annak érdekében, hogy a weboldalad és látogatók mindig titkosított HTTPS csatornán kommunikáljanak, szükséged lesz a megfelelő átirányításra is, amit általában a .htaccess fájl megfelelő szerkesztésével érhetsz el.

.htaccess fájl használatával:

Másold be az alábbi parancsot a web mappában lévő .htaccess fájl tetejére. Amennyiben nincsen ilyen nevű fájl, hozd létre.

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP:X-Forwarded-Proto} !=https
RewriteRule ^.*$ https://%{SERVER_NAME}%{REQUEST_URI} [L,R]

Tartalomkezelő rendszerben plugin segítségével:

var $live_site = 'https://www.domainneve.hu';
Frissítve: 9. szeptember 2021

Hasznos volt ez a cikk?

Kapcsolódó cikkek

Need Support?
Can't find the answer you're looking for?
Contact Support