SSL tanúsítvány

Az SSL tanúsítvánnyal a weboldal és a látogató közötti információcsere biztonságos.

Az SSL tanúsítvány egy rejtjelezett kulcs, mellyel az adatok védettek külső behatolások ellen. A tanúsítvány biztosítja, hogy a felhasználó számítógépe és a szerver közötti adatátvitel közben adatelfogásra vagy módosításra (pl. bejelentkezési adatok, születési szám, bankszámlaszám vagy más bizalmas adatok) ne legyen esély.

Ezen felül a weboldal hitelességet nyer az üzemeltető egyértelmű azonosításával, és a Google jobb kereseti találatokat nyújt a keresőn belül azon weboldalak számára, amelyek rendelkeznek SSL tanúsítvánnyal. Az SSL tanúsítványra szert tehetsz cégünkön keresztül, de más szolgáltatótól vásárolt tanúsítvány is használható.

Let’s Encrypt tanúsítvány

  • Alapvetően ingyenes, egyszerű SSL tanúsítvány, ami rendszerünkben 1 kattintással aktiválható a kiválasztott domainhez, aldomainhez.
  • A Let’s Enrypt tanúsítvány alapvetően 3 hónapra szól, de rendszerünk egyedülálló módon 1 éven keresztül automatikusan meghosszabbítja.
  • A tanúsítvány elkészítésének alapfeltétele, hogy az érintett domain A rekordja ránk mutasson.

Standard SSL tanúsítvány

Ez a fajta tanúsítvány csak egy konkrét domain névhez alkalmazható:

  • pl. ha a tanúsítvány a www.websupport.hu-ra volt kiállítva, akkor a “https://barmi.websupport.hu” védelmét nem biztosítja.

Wildcard tanúsítvány

Ez a tanúsítvány biztosítja egy domain, illetve annak minden aldomainjének megbízhatóságát. Amennyiben az oldal tartalmaz más oldalra mutató linkeket (Pl: Képek), abban az esetben a böngésző csak akkor fogja az oldalt biztonságosnak mutatni, ha azok a linkek is https://-sel vannak megadva, és a cél honlapnak van érvényes SSL tanúsítványa.

Frissítve: 9. szeptember 2021

Hasznos volt ez a cikk?

Kapcsolódó cikkek

Need Support?
Can't find the answer you're looking for?
Contact Support