Subadmin

A subadmin egy korlátozott jogosultságú felhasználó, aki nem tud szolgáltatásokat megrendelni. Ilyen felhasználói fiókot akkor érdemes létrehozni, amikor harmadik félnek, pl. egy webfejlesztőnek szeretne hozzáférést adni a tárhely vagy domain valamely beállításaihoz.

A subadmin létehozásakor a “szülő” fiók továbbra is tudja kezelni a létrehozott subadmin fiókot, vagyis az továbbra is szerkesztő és opcionálisan törölhető. A subadmin fiók nem birtokolhat és nem rendelhet szolgáltatásokat.

Subadmin fiók létrehozása

1. Jelentkezzen be a WebAdmin felületre.

2. A felső menüben kattintson a felhasználónevére, majd a Subadmin fiókok menüpontra. 

3. Kattintson a Subadmin létrehozása gombra.

Subadmin fiók létrehozása
Subadmin fiók létrehozása

4.  Töltse ki az űrlapot a szükséges adatokkal – felhasználónév, jelszó, e-mail cím és adott esetben telefonszám – majd kattintson a Tovább gombra.

5. Válassza ki a legördülő menüből, hogy milyen szolgáltatásokhoz férhet hozzá az új subadmin fiók, jelölje be a kapcsolók segítségével, hogy az adott szolgáltatás kapcsán mihez férhet hozzá a subadmin. (WEB – pl. FTP fiókok kezelése, E-mail – e-mail fiókok létrehozása, DNS – a domain DNS adatainak kezelése, Adatbázis – az adatbázisokkal kapcsolatok beállítások, felhasználók)

Subadmin törlése

Amennyiben törölni szeretn az egyik subadmint, a Subadmin fiókok menüpontban keresse meg a listában a törölni kívánt felhasználót, kattinton a sor mellett a 3 pont ikonra, és válassza a Törlés opciót. Ezáltal a subadmin törlésre kerül, többé nem tud bejelentkezni a felületre és a szolgáltatásokhoz sem férhet hozzá. A subadmin fiókot bármikor újra létrehozhatja.

Subadmin fiók függetlenítése

A subadmin fiókok teljes értékű felhasználóvá módosíthatóak, ehhez csak néhány lépés szükséges:

Subadmin fiók függetlenítése
Subadmin fiók függetlenítése

Kattintson a 3 pontot ábrázoló ikonra a választott felhasználó neve mellett, majd a Független felhasználó létrehozása opcióra. Ez esetben a felhasználó számlázási adatait ki kell töltenie, mert ezentúl a felhasználó már tud szolgáltatásokat rendelni weboldalunkon keresztül.

Frissítve: 9. május 2023

Hasznos volt ez a cikk?

Kapcsolódó cikkek

Szüksége van segítségre?
Nem talált választ a kérdésére? Vegye fel a kapcsolat ügyfélszolgálatunkkal.
Kapcsolat felvétele