Subadmin

A subadmin egy korlátozott jogosultságú felhasználó, aki nem tud szolgáltatásokat megrendelni. Ilyen felhasználói fiókot akkor érdemes létrehozni, amikor harmadik félnek, pl. egy webfejlesztőnek szeretnél hozzáférést adni a tárhely vagy domain valamely beállításaihoz.

A subadmin létehozásakor a “szülő” fiók továbbra is tudja kezelni a létrehozott subadmin fiókot, vagyis az továbbra is szerkeszthető és opcionálisan törölhető.

A subadmin fiók nem birtokolhat és nem rendelhet szolgáltatásokat.

Subadmin fiók létrehozása

1. Jelentkezz be a WebAdmin felületre.

2. A jobb felső sarokban kattints a felhasználónevedre, majd a Subadminok menüpontra. 

3. Kattints a Subadmin létrehozása gombra.

Subadmin fiók létrehozása
Subadmin fiók létrehozása

4.  Töltsd ki az űrlapot a szükséges adatokkal – felhasználónév, jelszó, e-mail cím és adott esetben telefonszám – majd kattints a Tovább gombra.

5. Válaszd ki a legördülő menüből, hogy milyen szolgáltatásokhoz férhet hozzá az új subadmin fiók, jelöld be a kapcsolók segítségével, hogy az adott szolgáltatás kapcsán mihez férhet hozzá a felhasználó. (WEB – pl. FTP fiókok kezelése, E-mail – e-mail fiókok létrehozása, DNS – a domain DNS adatainak kezelése, Adatbázis – az adatbázisokkal kapcsolatok beállítások, felhasználók)

Subadmin törlése

Amennyiben törölni szeretnéd az egyik subadmint, a Subadmin fiókok menüpontban keresd meg a listában a törölni kívánt felhasználót, kattints a sor mellett a 3 pontra, és válaszd a Törlés opciót. Ezáltal a subadmin törlésre kerül, többé nem tud bejelentkezni a felületre és a szolgáltatásokhoz sem férhet hozzá.

A subadmin fiókot bármikor újra létrehozhatod, de ekkor újra be kell állítani hozzá a jogosultságokat is.

Subadmin fiók függetlenítése

A subadmin fiókok teljes értékű felhasználóvá módosíthatóak, ehhez csak néhány lépés szükséges:

Subadmin fiók függetlenítése
Subadmin fiók függetlenítése

Kattints a 3 pontra a választott felhasználó neve mellett, majd a Független felhasználó létrehozása opcióra. Ez esetben a felhasználó számlázási adatait ki kell töltenie, mert ezentúl a felhasználó már tud szolgáltatásokat rendelni weboldalunkon keresztül.

Frissítve: 8. június 2023

Hasznos volt ez a cikk?

Kapcsolódó cikkek

Need Support?
Can't find the answer you're looking for?
Contact Support