1. Tudásbázis
  2. Webadmin
  3. Szolgáltatások áthelyezése más felhasználói fiókba

Szolgáltatások áthelyezése más felhasználói fiókba

A Szolgáltatás tulajdonosváltása opció segítségével a megrendelt szolgáltatásadat egy másik felhasználói fiókba helyezheted át. Az áthelyezés után az eredeti tulajdonos már nem jogosult a szolgáltatás kezelésére.

Az áthelyezéshez a következő lépéseket kell követned:

1. Jelentkezz be a WebAdmin felületre.

2. A jobb felső sarokban kattints a felhasználónevedre.

4. A megjelenő listában kattints a “Szolgáltatás tulajdonosváltása” menüpontra:

5. Kattints a jobb felső sarokban a „A szolgáltatás tulajdonosának módosítása” gombra.

6. Válaszd ki az átruházandó szolgáltatást és kattints a folytatásra.

7. Ezután add meg a rendszerünkben már létező felhasználó nevét, vagy válaszd az új felhasználó lehetőséget és add meg az új felhasználó e-mail címét. Ha új felhasználóhoz helyezel át szolgáltatást, akkor a megadott e-mail címre kerül kiküldésre egy link, amin keresztül az új tulajdonos elkészítheti felhasználói fiókját.

8. A folytatáshoz kattints a „Tovább a megerősítéshez” gombra.

9. A következő oldalon megadhatod az áthelyezési kérelem érvényességét, valamint a jelölőnégyzetekkel meg kell erősítened az áthelyezési kérelmet.

10. A Megerősítés gombra kattintva pedig további teendőd nincs, már csak az új tulajdonosnak kell elfogadnia az áthelyezést.

A kérés elküldését után az új felhasználó felületén megjelenik egy figyelmeztetés a szolgáltatások áthelyezéséről. Ennek megerősítése után kerül át a szolgáltatás az új felhasználó fiókjába.

Fontos tudni, hogy csak együtt lehet átmozgatni az összekapcsolt szolgáltatásokat, tehát a domaineket és a hozzájuk tartozó extra szolgáltatásokat, tárhelyeket külön nem lehetséges áthelyezni másik felhasználó alá.

Ha például egy domaint át szeretnél helyezni egy másik felhasználó alá, és ez a domain hozzá van csatolva egy tárhelyhez, akkor két lehetősége van:

1. Le kell választani a domaint a tárhelyről (ezzel elveszik a tartalom is), vagy
2. a tárhelyet és az azon lévő összes domaint áthelyezheted az új felhasználó alá.

Ha pedig egy tárhelyet szeretnél átadni másik felhasználónak, azzal az arra felvett összes domain név szolgáltatás is átmozgatásra kerül. A felületen van lehetőség továbbá úgy átadni egy tárhelyet, hogy annak teljes tartalmát törölje a rendszer, vagyis az új tulajdonoshoz egy üres tárhely kerüljön.

Frissítve: 12. július 2023

Hasznos volt ez a cikk?

Kapcsolódó cikkek

Need Support?
Can't find the answer you're looking for?
Contact Support