1. Tudásbázis
  2. VPS
  3. VPS karbantartás (WebAdmin felületen)

VPS karbantartás (WebAdmin felületen)

A VPS karbantartása a Webonic Webadmin felületén lehetséges. 

Jelszó beállítása

Ha nem szeretnénk SSH kulcsot használni a belépéshez (ami a biztonság szempontjából preferált megoldás), akkor beállíthatunk új root jelszót a VPS-hez. A megfelelő üzemeléshez nélkülözhetetlen, hogy a mi telepítési SSH kulcsunk legyen a szerveren. Ez automatikusan létrejön a VPS létrehozása után.

/root/.ssh/authorized_keys

Ha ezt valamiért eltávolította, kérjük helyezze el újra a Webonic publikus SSH kulcsát a szerveren.

ssh-rsa AAAAB3NzaC1yc2EAAAADAQABAAABAQC8elFf jPrm9k4yF7bsYwSSZY0vCMfhBMXQacMlO8yNedK + + ++ KuFMknEDWuE1M9tP93fklP4UribZT3Q6w2Hp YYPj8l9otob4wHP81g4WEIXCyIiT saHXmgvO3Cmgk77aE9vl7oGMY8qUszf3kSFnLD1sIfiRgnAFioIY9spNtBBkyTvnNeeWI5Cqfw3b + + + 6hS9vLWEeoyEKGyqMV és D / ufLkHtDg0aqxpggMoUzZU7T8s0uOiJIUOMAGd3tvMNnNdBv1lR7LaCBEMUIMsK4iL9oIl9cyHV / JpkQkwRy5yNgnaeycaSBgioUqhx8350qZvzdW-jwmWbcg4J9HEeGDf saltmaster @ websupport

Tipp: Ügyeljen arra, hogy a teljes SSH kulcs a fájlban egy sorban legyen sortörések nélkül.

Az OS újratelepítése

A virtuális szerver operációs rendszere helyett más Linuxos disztribúció is telepíthető. Az újratelepítéskor változatlan marad a szerver neve, a nyilvános IP-címe és a hardveres konfigurációja, illetve a szerver egyéb paraméterei.

Figyelmeztetés: Ezt a műveletet nem lehet visszavonni, valamint a szerveren lévő összes adat törlődik a visszaállítás lehetősége nélkül. Javasoljuk, hogy az újratelepítés előtt készítsen biztonsági másolatot a szerver adatairól és a konfigurációról.

Helyreállítási mód (Recovery Mode)

A virtuális szerver helyreállítási módban is indítható. Ezután fut az a módosított rendszer, amelyhez a VPS meghajtó csatlakozik. Ez lehetővé teszi például olyan adatok karbantartási műveleteinek végrehajtását, amelyek működés közben nem elérhetőek közvetlenül a lemezről. Tipikus példák:  fájlok helyreállítása, lemezterület felszabadítása, az indítási parancsfájlok szerkesztése stb.

Figyelmeztetés: Javasoljuk, hogy körültekintően végezzék azokat a műveleteket, amelyek negatívan befolyásolhatják a rendszer indítását és üzemeltetését.

Frissítve: 17. február 2021

Hasznos volt ez a cikk?

Kapcsolódó cikkek

Need Support?
Can't find the answer you're looking for?
Contact Support