1. Tudásbázis
  2. Általános információ
  3. PHP 7.0 verzió támogatás megszüntetése

PHP 7.0 verzió támogatás megszüntetése

A PHP az egyik legtöbbet használt scriptnyelv a weben. A W3Tech szerint a weboldalak 80%-a ebből épül fel. A legtöbb osztott tárhelyes szolgáltatásnál ez az egyetlen elérhető opció. Mint ahogy akármelyik szoftvernek, a PHP-nak is van egy életciklusa. Időről időre megjelennek új verziók, új funkciókkal és hibajavításokkal, amelyek a korábbi verziók hiányosságait orvosolják. Az új kiadások körülbelül évente jönnek ki, és a támogatottságuk 2 évig tart. Bővebb információt a php váltás szükségességéről az alábbi linken találsz: https://www.webonic.hu/blog/php-regi-verzio/

A PHP 7.0 megszüntetésének ideje


A PHP verzió támogatása hivatalosan véget ért 2018.12.03-án. A szervereinken a PHP 7.0 megszüntetése 2019.04.30-án fog megtörténni. 

Mely rendszerek támogatják a magasabb PHP verziót?


Ha modern tartalomkezelők egyikét használod, mint például a WordPress, a Joomla, a Prestashop, akkor tapasztalataink szerint az átállás legtöbbször probléma nélkül zajlik. Az egyetlen követelmény a rendszer és az oldal bővítmények frissítése a PHP verzió módosítása előtt. Javasoljuk, hogy a PHP tesztelő eszközünkkel teszteld le, hogy megfelelően működik-e, hogy az oldalad a látogatók számára elérhető maradjon, amennyiben nem kompatibilis a magasabb verzióval.

Amennyiben egy egyedi fejlesztésű oldalad van, javasoljuk, hogy vedd fel a kapcsolatot az oldal fejlesztőjével és kérj segítséget. A hivatalos leírás a 7.0-ról a 7.1-re váltásrólhttp://php.net/manual/en/migration71.php .

Hogyan váltsak PHP verziót?


  • Jelentkezz be a WebAdmin felületen
  • A Szolgáltatások főmenü alatt kattints a domainre
  • A bal oldali menüben kattints a Weboldal menüpontra
  • A bal oldali lenyíló menüben kattints a PHP beállításokra
  • Válaszd ki a használni kívánt PHP verziót
  • A Mentés gombra kattintva fejezd be a folyamatot

Frissítve: 24. augusztus 2021

Hasznos volt ez a cikk?

Kapcsolódó cikkek

Szüksége van segítségre?
Nem talált választ a kérdésére? Vegye fel a kapcsolat ügyfélszolgálatunkkal.
Kapcsolat felvétele