1. Tudásbázis
  2. Általános információ
  3. Migrációval kapcsolatos információk

Migrációval kapcsolatos információk

Azon ügyfeleinknek, akiket nemrégiben cPaneles tárhelyszolgáltatásról (Ribizli, Eper, Kiwi, Barack, Dinnye) új, webadminos tárhelyszolgáltatásra költöztettünk, a költöztetés után néhány változásra kell számítaniuk:

1) Tárhelyszolgáltatás elérési útvonala

A start.gyumolcstarhely.hu helyett, a továbbiakban, már az admin.websupport.hu felületen keresztül tudod menedzselni tárhelyszolgáltatásodat. Erről további információt az alábbi linkre kattintva olvashatsz:

https://www.websupport.hu/tamogatas/kb/webadmin-szolgaltataskezelo-felulet/

2) Levelezés, levelezőrendszer elérési útvonala

A továbbiakban, a webmail.sajatdomainnév.hu (pl. webmail.pelda.hu) helyett, minden ügyfelünk a posta.webonic.hu felületen tudja elérni Webmailes levelezőrendszerét. Erről bővebb információt és elérési útvonalakat az alábbi módon tudhatsz meg: webadmin -> szolgáltatlások menüpont -> tárhely melletti kezelés gomb -> Beállítások gomb -> E-mailek -> Belépési adatok -> A fiókhoz való hozzáférés e-mail kliens segítségével.

SMTP levelezőrendszer beállítások

A migrációt követően, kérlek különös figyelmet fordíts az SMTP beállításokra is, mert enélkül levelezésed nem fog működni.
Kimenő üzenetek kiszolgálója (SMTP) nem titkosított port: 25 (korábban 2225 port)
A következő típusú titkosított kapcsolat használata : nem titkosított
Kimenő üzenetek kiszolgálója (SMTP) titkosított port: 465
A következő típusú titkosított kapcsolat használata : SSL

3) FTP belépés, FTP fiókok

A korábbi ftp.domainnév helyett a továbbiakban, a webftp.domainnév útvonalon tudod elérni FTP-det. Bővebb információ:

https://www.websupport.hu/tamogatas/kb/ftp-fiok-es-kapcsolodas/

A tárhely átmozgatását követően az FTP kapcsolódás adatai is változtak, ennek helyes értékeit az alábbi útvonalon tudod megtekinteni az admin.webonic.hu felületen: szolgáltatások menüpont -> tárhely melletti ‘kezelés’ gomb -> weboldal -> FTP fiók. Tájékoztatunk, hogy csakis a jelszó megváltoztatását követően lesz sikeres a kapcsolódás az új felhasználóval.

Tájékoztatunk, hogy a cPanel felületen, utólag létrehozott FTP felhasználók (userek) migrálása nem történt meg.

Ennek két oka volt:
– az FTP felhasználókhoz tartozó jelszavak olyan titkosítással kerültek tárolásra, melyeket sajnos nem tudunk másolni
– további probléma, hogy a korábban létrehozott felhasználók olyan formátumot használnak (valami@pelda.hu), melyeket az új rendszerbe nem tudunk átmigrálni, mivel az új tárhelyszolgáltatás nem támogatja ezt a fajta felhasználónév-formátumot (helyette például elfogadható: valami.pelda.hu).

4) DNS módosítás

Amennyiben a domained nem mi névszervereink valamelyikét használja (ns1.webonic.hu; ns2.webonic.hu; ns3.webonic.hu; ns1.websupport.sk; ns2.websupport.sk; ns3.websupport.sk; ns1.gyumolcstarhely.hu;  ns2.gyumolcstarhely.hu; ns3.gyumolcstarhely.hu;) úgy a migrációt követően, módosítanod kell domained ‘A’ illetve ‘MX’ rekordjait ahhoz, hogy oldaladhoz tartozó levelezésed, a migrációt követően zökkenőmentesen működhessen tovább.

Kérlek, ebben az esetben az alábbi beállításokat hajtsd végre:
(#### helyére helyettesítsd be domain neved)

A rekordok

mailin1.####                             37.9.169.111

mailin2.####                           37.9.169.112

MX rekordok

mailin1.####                           MX 10

mailin2.####                           MX 100

5) További információk

– amennyiben weboldaladon található ‘Kapcsolati űrlap’ vagy bármely más menüpont, (ahol az érdeklődők, a weboldalon keresztül tudnak e-mailt írni a weboldal tulajdonosának vagy bárki másnak) amely mail() függvényt használ, semmiképp sem maradhat ki a mail függvényből a küldő (From: valaki@domainem.tld’) és a webadmin felületen a küldő e-mail címe, annak szükséges a megléte, ellenkező esetben a levélküldés nem fog megfelelően, vagy egyáltalán működni

– kérjük, a migráció után már ne használd cPaneles tárhelykezelő felületed, mert bárminemű módosítás, melyet ott aktualizálsz, nem fog látszódni weblapodon

– régi, cPaneles tárhelyszolgáltatásod rendszerünk, a migrációt és a tesztelést követően, néhány héten belül, automatikusan törölni fog

– amennyiben nem Webmailes (pl. Outlook, Thunderbird stb.) levelezőrendszert használsz, úgy a migráció után annak beállításaiban is módosításokat kell végrehajtanod annak érdekében, hogy az megfelelően tudjon működni.

Levelezőprogramok beállításaiban, az alábbi linken tudunk segítséget nyújtani.

https://www.websupport.hu/tamogatas/kb/autoconfig-autodiscover/

Ezen kívül az alábbi alkalmazás is segítségedre lehet:

https://mail.websupport.hu

Frissítve: 25. január 2023

Hasznos volt ez a cikk?

Kapcsolódó cikkek

Need Support?
Can't find the answer you're looking for?
Contact Support