1. Tudásbázis
 2. Domain és DNS
 3. A .HU domain igénylőlap és nyilatkozat helyes kitöltése

A .HU domain igénylőlap és nyilatkozat helyes kitöltése

Azon .HU domain regisztrációjához, melyek elektronikus igénylése valamiért meghiúsult, a központi nyilvántartó – ISZT – egy igénylőlapot kér. A további csatolandó dokumentumok az igénylő státuszától és az igény fajtájától függően különböznek.

Átregisztráció esetén, ha a tulajdonos nem változik, akkor az igénylőlapon kívül az alábbiak megküldése is szükséges:

 • ha az igénylő természetes személy, az igénylőlaphoz egy a személyi adatok hitelességét igazoló nyilatkozatot csatol,

 • ha az igénylő cég, a cégbírósági végzés másolatát és aláírási címpéldányát továbbítja a központi nyilvántartó felé.

A dokumentumokat részünkre kell megküldeni bescannelve a support@webonic.hu címre. A dokumentumokat letöltheted a https://www.webonic.hu/domain-regisztracio-menete oldalon.

.hu domain igénylőlap

Az igénylőlap több részből áll:

 1. A feljéc a Webonic adatait és elérhetőségeit tartalmazza.

 2. Az első sorba mindenképpen tüntesd fel a választott domain nevet, majd válaszd ki, hogy új igénylés indítasz vagy a már regisztrált domainen szeretnél módosítást  kérvényezni (ha a domain név névjegyet tartalmaz, akkor add meg a bejegyzett végjegy lajstromszámát is).

 3. Ez a rész a domain igénylő – domain tulajdonos adatait tartalmazza. Kérünk, hogy a telefonszámot és az e-mail címet is add meg, mivel a központi nyilvántartó szabályai ezeket az információkat is követelik, és hiányosan kitöltött igénylőlapot nem fogadnak el.

 4. Az admisztratív kapcsolattartó esetén cégünk kerül feltüntetésre, azonban ez módosítható. Itt egy olyan személyt vagy céget szükséges megadni, aki a domainnel kapcsolatos információcserében illetékes. Az ISZT szabályzata szerint ez a kapcsolattartó magyar kommunikációra képes, magyarországi lakhellyel rendelkező személy vagy székhelyű cég lehet. Amennyiben a kapcsolattartó megegyezik az igénylővel, elég az „u.a” rövidítést feltüntetni.

 5. A központi adatbázisban feltüntetett regisztrátor. A Gyümölcstárhely Kft. a Webonic partnerregisztrátora, aki az ISZT-től .HU domain regisztrátori jogot szerzett, így a regisztrátorok listáján is megtalálható.

 6. A keltezés helye és dátuma nélkül a központi nyilvántartó visszautasítja az igénylőlapot.

 7. Az igénylő aláírása mindig eredetiben szükséges.

Egy domain igénylőlapon több .hu domain regisztrációja is kérvényezhető.

Nyilatkozat

Amennyiben személyre szeretnéd regisztrálni a domaint, egy nyilatkozat kitöltésére is szükség lesz, amelyben a domain igénylője nyilatkozik arról, hogy a személyigazolvány száma helyes. Személyigazolvány helyett útlevéllel vagy jogosítvánnyal is igazolhatja magát a domain tulajdonosa, amennyiben az Európai Unió állampolgára.

Ha egyidejűleg rendelsz több .HU domaint nálunk, nem szükséges külön nyilatkozatot és igénylőlapot kitöltened minden egyes domain név rendeléshez. Elég ha az igénylőlap 2. pontjához felsorakoztatod az összes domain nevet, majd a nyilatkoztatot egy példányban megküldöd nekünk. Ebben az esetben viszont az összes domain név egy tulajdonos alá kerül bejegyzésre.

A nyilatkozat részei:

 1. A feljéc a Webonic adatait és elérhetőségeit tartalmazza.

 2. Az igénylő – domain tulajdonos neve.

 3. Az igazolvány száma.

 4. Keltezés helye és dátuma.

 5. Az igénylő aláírása.

 6. A nyilatkozat csak mindkét tanú adataival ellátva hiteles. A tanúk feltüntetik nevüket, aláírásukat és lakcímüket.

Frissítve: 23. november 2018

Hasznos volt ez a cikk?

Kapcsolódó cikkek

Need Support?
Can't find the answer you're looking for?
Contact Support