1. Tudásbázis
  2. Domain és DNS
  3. Új domain regisztrációja

Új domain regisztrációja

A folyamat a rendelés kitöltésével, elküldésével indul, a továbbiakról mi gondoskodunk.
A cégjegyzékszám megadása nem kötelező, természetes személy is rendelhet domaint, valamint tárhelyet is. A rendelés jóváhagyása után rendszerünk automatikusan kiküldi egy visszaigazoló e-mailt a további lépésekkel, illetve egy jóváhagyó/megerősítő linkkel. Ha bármilyen probléma merül fel, vagy valami nem egyértelmű, keresse ügyfélszolgálatunkat a support@webonic.hu e-mail címen, vagy a 22/78-76-74-es telefonszámon.

Fontos tudni, hogy a domain, illetve a hosting/tárhely két különböző termék. Míg a domain tulajdonképpen a weboldal neve, addig a hosting/tárhely az a hely, ahol a weboldal tartalmát tárolják. A két szolgáltatás egyidejű megrendelése azonban nem előírás.

A megrendelés három lépésből áll:

  • a domain megrendelése

  • a tárhely (hosting) megrendelése

  • a számla befizetése

A rendelés előtt ellenőrizni kell, hogy a domain még szabad-e, főleg keresett kulcsszavak (utazás, szállas, akció, stb.) esetén történhet meg, hogy a domain nevet már valaki regisztrálta. Csak ezután a lépés után érdemes a tárhely paramétereit tervezgetni.

A rendelés átfutási ideje

A rendelés a számla kiegyenlítésével együtt pár percet vesz igénybe. A .hu domaineket a számla kiegyenlítése után regisztráljuk, majd ezek általában 24-48 órán belül igénybe vehetők, míg a nemzetközi domainek regisztrációja általában pár óra alatt lefut. A tárhely a rendelés jóváhagyásával aktív, tehát már a befizetés előtt használatba vehető.

Frissítve: 23. november 2018

Hasznos volt ez a cikk?

Kapcsolódó cikkek

Need Support?
Can't find the answer you're looking for?
Contact Support