A Websupport szíve
egy csúcstechnológiás adatközpontban dobog

Szervereink a régió egyik legkorszerűbb adatközpontjában találhatók. Az adatközpontot úgy tervezték, hogy működése a legmagasabb szintű elvárásoknak is megfeleljen, különös tekintettel a biztonsági előírások, a redundancia, a skálázhatóság, és a stabil környezet területén.

TIER III minősítés

24/7
rendszerfelügyelet

Biztonsági
mentés

KOMOLY TECHNOLÓGIAI HÁTTÉR

Adataid a legjobb kezekben

A Perpetuus a régió egyik legmodernebb adatközpontja. Az adatközpontot úgy tervezték, hogy működése a legmagasabb szintű elvárásoknak is megfeleljen.

Biztonság

Az adatközpont kellő távolságra van a környező épületektől, a fő közlekedési csomópontoktól és de még az árterülettől is. A biztonságot megbízható tűzoltó berendezések, elektromos tűzjelzők és füst- vagy vízérzékelő rendszerek biztosítják. Az épület saját, mozgásérzékelővel ellátott fizikai beléptető rendszerrel rendelkezik, valamint biztonsági őrök állnak rendelkezésre a nap 24 órájában, a hét minden napján!

Hálózati kapcsolat

A kapcsolat három független optikai útvonalon keresztül lett kialakítva. Ezek közül kettő saját optikai útvonal, amelyek a SIX-hez és a SITEL-hez vezetnek. Ez egy teljesen redundáns hálózat, folyamatos felügyelettel. A harmadik egy optikai összeköttetés, egy földrajzilag elkülönített adatközponttal, Szlovákia területén, ahol a biztonsági mentéseket tárolják.

Stabilitás

Váratlan helyzet esetén az UPS rendszer online üzembe lép és 10 percig átveszi a terhelést, amely alatt a generátorok (redundáns N+1) beindulnak. Ezek 2 percen belül elérik a maximális teljesítményt. A vízhűtés és a hideglevegő-elosztás biztosított a kettős padlóban, a hideg- és melegfolyosós architektúrával együtt.

4.5 PB Tárhelykapacitás
2500 Szerver
500m Válaszidő naponta
5m Küldött és fogadott e-mail naponta

A WEBSUPPORT LELKE

Hálózat

A fő hálózatot 2 különböző szolgáltató biztosítja – a Lightstorm Communications és a Cogent co. Mindkét vonal többszörösen kapcsolódik 10 GBit/s-os adatátviteli vonalakon keresztül. Hálózatunk gerincét főként a switchek alkotják, amelyek több 40 Gbit/s-os kapcsolaton keresztül kötik össze a rackeket és a szervereket.

MEGGYŐZŐ ADATOK ÉS SZÁMOK

Az adatközpont elemei és paraméterei

Biztonságos helyszínen, Pozsonyban
TIER III minősítés
Garantált rendelkezésre állás 99,982%
Villamosenergia-fogyasztás 3,5 MW – csatlakozás 2 x 22kV
10 Gbps ring DC PERPETUUS, SIX és Sitel – tranzit: SWAN, Cogent, Interoute
Stabil 20˚C – 24˚C közötti hőmérséklet
Relatív páratartalom 40% – 60%
24/7 rendszerfelügyelet
Hűvös, zaj, LED-ek, diódák és kábelek

Hogy néz ki egy szerverterem?

Pillants be azokra a helyekre, ahová csak a legszigorúbb ellenőrzéseken átesett személyek juthatnak be.

MEDITÁCIÓS ZENE RENDSZERGAZDÁKNAK

A gépek megnyugtató hangja

Az ínyencek számára készítettünk néhány olyan hangfelvételt, amelyet csak e hűvös és zajos terek legnagyobb szerelmesei fognak értékelni.

Az adatközpont hangja

Hallgasd meg az adatközpont nyers és tiszta hangját.

Munka az adatközpontban

Hallgasd meg, hogyan dolgozik egy rendszergazda a laptopján az adatközpontban.

Séta az adatközpontban

Hallgasd meg, hogyan hangzik egy séta az adatközpontban sztereó minőségben.